Gerwyn Price pakt Grand Slam of Darts na zwaar beladen finale

Grand Slam of Darts 2018 zit er op en over de finale tussen Gerwyn Price en Gary Anderson zal nog lang worden gesproken. Een zwaar beladen finale waarin het op sommige momenten niet meer over darts ging en daarmee het fraaie begin van deze finale deed vergeten en er een donkere zwarte wolk over het podium kwam te hangen.

Het beginfase van deze finale was lange tijd een nagelbijter. Ongemeen spannend met keer op keer Gary Anderson op lichte voorsprong en Gerwyn Price die weer aan wist te sluiten. Maar na 8-7 voor Price kreeg deze finale een totaal ander beeld. Er was iets voorgevallen op het podium en dit voorval kreeg de hoofdrol in het verdere verloop van deze finale.

Toch kreeg Anderson de beste papieren in handen na 19 gespeelde legs waarin de Schot uitliep naar 11-8. Maar er was iets geknapt bij Anderson die daardoor meer met zijn tegenstander bezig was dan met pijltjes gooien en dat brak hem naarmate de partij op zijn einde liep op. Price daarentegen deed als of zijn neus bloedde en speelde stoïcijns door en kwam van 11-8 achter terug naar 13-12 en kwam in leg 27 14-13 voor.

Die voorsprong bouwde hij uit want Anderson kon niet meer aanzetten en verloor zo deze finale om de eerste Eric Bristow trofee  met 16-13.

Gemiddelden. Anderson 97,25 –  Price 96.70  Uitgooi percentage  Anderson 52% – Price 51.61%

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2018