Krijgt de Grand Slam of Darts finale nog een staartje?

De media staat er ondertussen vol van, de finale van de Grand Slam of Darts 2018 tussen Gerwyn Price en Gary Anderson. Tijdens deze finale kwamen de twee finalisten lijnrecht tegenover elkaar te staan hetgeen heel wat grimmige momenten opleverden.

Daarna barstte de discussie los in de media en op het internet en ook binnen de PDC werd deze zaak besproken met als resultaat de Darts Regulation Authority, de DRA is gevraagd zich over de vraagstukken te buigen.

Barry Hearn verklaarde in een interview aan Sky dat de DRA een kopie van het programma krijgt en aan de hand daarvan een uitspraak zal doen over de vraag of Gerwyn Price echt over de streep gegaan is met de uitspattingen na een gewonnen leg of score. En wordt er gekeken of Gary Anderson buiten het boekje is gegaan door voordat zijn tegenstander de darts uit het bord heeft gehaald in de afgebakende zone is gestapt. Of dat Price op dat moment in de fout ging door te lang te wachten om zijn darts uit het bord te halen.

Het kan zo maar zijn dat beide speler tegen een straf aanlopen of, zoals Barry Hearn verklaard er les getrokken moet worden uit dit voorval en gewoon verder moeten gaan. Het verhaal is nog niet voorbij en wordt er nieuwsgierig uitgekeken naar het advies of beslissing van de DRA