Finaledag Finder Darts Masters 2018. Wie worden de nieuwe kampioenen

Vandaag de finaledag van Finder Darts Masters 2018. Op het programma staan de kwartfinales van de heren, gevolgd door de finale van het jeugdtoernooi. Daarna de halve finales heren met aansluitend de finale van het damestoernooi en als afsluiter de finale van de heren.

In de kwartfinales heren onder meer tweevoudig titelhouder Glen Durrant en Richard Veenstra ( foto ). Richard overleefde 9 matchdarts gemist door Wesley Harms en speelt nu de kwartfinale tegen debutant Derk Telnekes die op indrukwekkende wijze gisteren Ross Montgomery met 5-0 klopte.

De jeugdfinale wordt gespeeld door Levy Frauenfelder en de Ier Keane Barry. Keane Barry wordt voor Levy een zware tegenstander, de jonge Ier gooide zelfs op de openingsavond het hoogste dartsgemiddelde van de dag.

Twee Engelse dames staan in de finale van het damestoernooi, Fallon Sherrock en Lisa Ashton. Fallon had gisteren in haar laatste poulefase genoeg aan twee legs om de finale te bereiken maar had het toch nog moeilijk tegen Deta Hedman. Ze won uiteindelijk wel met 4-3 omdat Deta ook gisteren de dubbels niet snel wist te vinden.

Even zag het er voor Lisa Ashton uit als of ze niet de finale zou bereiken. Ze stond 3-1 achter in haar partij tegen Aileen de Graaf maar een 157 finish voor 3-2 gaf haar vleugels en won ze uiteindelijk met 4-3.

Hieronder de indeling voor vandaag;

Zaal open  10:45  –  aanvang wedstrijden 11:15uur
 Player Player  score
Jim Williams (1) – Wales Wayne Warren – Wales 3 2
Derk Telnekes (5) – Neth Richard Veenstra (4) – Neth 1 3
Mark McGeeney (3) – Eng Scott Mitchell (6) – Eng 3 2
Glen Durrant (7) – Eng Conan Whitehead – Eng 3 1
Jeugd finale 
 Player Player  score
Levy Frauenfelder – Neth Keane Barry – Rep Irl 0 2
Heren halve finale
 Player Player  score
Jim Williams (1) – Wales Richard Veenstra (4) – Neth 1 3
Mark McGeeney (3) – Eng Glen Durrant (7) – Eng 1 3
Dames finale
 Player Player  score
Fallon Sherrock – Eng Lisa Ashton – Eng 1 2
Heren finale
 Player Player  score
Richard Veenstra (4) – Neth Glen Durrant (7) – Eng