Wordt de eerste avond ‘Ladies Night”?

Vanaf vandaag tot en met 1 januari is het Alexandra Palace in Londen het decor voor het William Hill World Darts Championship 2018 – 2019. Het deelnemersveld van 96 darters gaat de komende periode strijden om de titel of een deel van de prijzenpot van  £ 2,5 miljoen.

Onder de 96 deelnemers dit jaar twee dames, Anastasia Dobromyslova en Lisa Ashton. Zij wisten zich te plaatsen via een speciaal voor dames opgezet kwalificatietoernooi en gaan nu proberen in dit mannenveld zo goed mogelijk te presteren.

Vanaf het startschot van de het toernooi met de eerste 4 partijen. Drie uit de eerste ronde en als slotwedstrijd van de avond een tweede ronde partij waarin geplaatste speler en titelverdediger Rob Cross in actie komt. Alle geplaatste spelers ( 32 ) komen pas in de tweede ronde in actie de overige 64 deelnemers spelen een eerste ronde.

Jeffrey de Zwaan opent het toernooi tegen de Nitin Kumar uit India en bij winst komt de Zwaan later deze avond terug voor een treffen tegen Rob Cross.

Maar alle ogen zijn natuurlijk vanavond gericht op de derde partij van de avond, die tussen Jan Dekker en Lisa Ashton. En Ashton is in vorm dat bewees ze afgelopen weekend tijdens de Finder Darts Masters. Wordt het vanavond ‘Ladies Night’ of kan Jan Dekker de immense druk aan?

De partijen uit de eerste ronde gaan over best of 5 sets best of 5 legs en er is geen tie-break in de eerste ronde. Deze wordt pas in de tweede ronde actief.

De vier partijen voor vanavond die vanaf 20:00 uur Nederlandse tijd beginnen staan hieronder.

Donderdag 13 december
Pos  Player Player    score
1 Jeffrey de Zwaan Nitin Kumar
2 Martin Schindler Cody Harris
3 Jan Dekker Lisa Ashton
4 Rob Cross de Zwaan / Kumar

 

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2018