Jan Dekker blijft ondanks immense druk overeind

Heel wat scenario’s zijn de afgelopen dagen, direct na de loting van het PDC World Championship langs gekomen en legde een extra druk op de schouders van Jan Dekker die in de eerste ronde tegen Lisa Ashton had geloot. Er was dan ook heel veel media aandacht voor deze partij en ook de duizenden toeschouwers in de zaal waren tijdens de match op de eerste avond op de hand van Ashton.

Jan Dekker verklaarde dan ook na afloop dat dit een enorme druk op zijn schouders legde en hij opgelucht was na de partij waarin hij ondanks deze immense druk overeind wist te blijven. Dat zag er na de eerste set niet naar uit dat Jan de partij winnen ging want in de eerste set startte Ashton furieus en won de eerste set met 3-0.

Maar na de commercial break kwam Jan Dekker sterk terug en pakte set 2 met 3-0. Daarna zakte de scherpte langzaam weg bij Ashton en na een 3-2 winst voor Dekker in set 2 werd de vierde set met 3-1 binnengehaald en viel er een enorm zware last van zijn schouders.

Gemiddelde Jan Dekker 88.95 –  uitgooi percentage 47.37%, Lisa Ashton 88.56 – uitgooi percentage 42.86 %

De eerste avond werd geopend door Jeffrey de Zwaan die tegen debutant Nitin Kumar uit India speelde. In die partij zagen we de Zwaan zeer geconcentreerd werken aan een wel verdiende 3-0 overwinning met de setstanden 3-0, 3-2 en 3-1 en kon de Leidschendammer die zich gaan prepareren voor zijn tweede partij later deze avond tegen regerend wereldkampioen Rob Cross.

Gemiddelde Jeffrey de Zwaan 91.18 –  uitgooi percentage 31.03 %, Nitin Kumar 77.75 – uitgooi percentage 18.75 %

In de vierde partij van de avond kwam Jeffrey terug op het podium en trof daar een andere Rob Cross dan we de afgelopen periode zagen op de diverse toernooien. Nog niet direct vanaf het begin. In de eerste set moest Cross nog even een drempel over en door de 3-0 nederlaag in deze set kon je denken dat de Zwaan al een gevoelig tikje had uitgedeeld. Maar niets was minder waar want Cross kwam sterk terug na de eerste pauze pakte set twee met 3-2, set 3 met 3-1 en ook de vierde set won Cross met 3-1. En dat ondanks een beter gemiddelde van Jeffrey die echter moest toekijken hoe scherp Cross op zijn dubbels was en dat nu juist het verschil heeft gemaakt.

Gemiddelde Rob Cross 102.93 –  uitgooi percentage  56.25 %, Jeffrey de Zwaan 106.09 – uitgooi percentage 46.67 %

Martin Schindler speelde in de tweede partij een ongelukkige wedstrijd tegen Nieuw Zeelander Cody Harris. Bij vlagen lieten de goede scores de jonge Duitse speler in de steek en dat kostte hem uiteindelijk de overwinning. Harris pakte de eerste set met 3-1 maar met een zelfde setstand maakte Schindler 1-1. Set drie kreeg Schindler geen punt mee maar kon gelukkig met 3-1 in set 4 terugkomen naar 2-2. In de beslissende vijfde set ging het helaas weer mis voor Schindler, het werd 3-1 voor Harris die nu in de tweede ronde gaat spelen tegen Welshman Jamie Lewis.

Vandaag, vrijdag 14 december twee sessies op het programma een middagsessie die om 13:30 uur Nederlandse tijd begint en een avondsessie met in de eerste partij ( om 20:00 uur ) Danny Noppert tegen Royden Lam en aan het eind van de avond Gary Anderson tegen of Paul Nicholson of Kevin Burmess die in de middagsessie aanbod komen.

Vrijdagmiddag 14 december
Pos  Player Player    score
1 Michael Barnard Jose De Sousa
2 Alan Tabern Raymond Smith
3 Paul Nicholson Kevin Burness
4 Jamie Lewis Cody Harris
Vrijdagavond 14 december
Pos  Player Player      score
1 Danny Noppert Royden Lam
2 Simon Stevenson Ted Evetts
3 Chris Dobey Boris Koltsov
4 Gary Anderson Nicholson / Burness

 

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2018