MvG met tranen in de ogen naar derde ronde

Het is te gek voor woorden wat er vlak voor de wedstrijd van Michael van Gerwen in het PDC WK gebeurde. Michael kreeg namelijk vlak voor dat hij het podium op kwam een bierdouche van de een of andere malloot in het publiek, en dat op het moment dat MvG moest beginnen aan zijn eerste wedstrijd van het belangrijkste toernooi van het jaar.

Hij moest een droog shirt aantrekken en was duidelijk geëmotioneerd toen hij voor de tweede keer klaar stond voor zijn walk on. De waterlanders stonden in de ogen maar desondanks deze heftige gebeurtenis herstelde Mighty Mike snel en klopte hij in vier sets tegenstander Alan Tabern met een gemiddelde van 102.59.

Minder succesvol was Danny Noppert eerder deze dag in zijn partij tegen Max Hopp. De dubbels wilde er maar niet in bij Noppert die met 97.35 een beter dart gemiddelde noteerde dan Hopp en dat nog hoger kunnen zijn als de dubbels er in wilde maar dat was niet het geval. Max Hopp daarentegen vond de dubbels we; snel (52.94 %) met als gevolg dat hij met een 3-0 overwinning de derde ronde bereikte.

Uitslagen van de zaterdagmiddag;

Pos  Player Player  score
1 Richard North Robert Marijanovic 3 2
2 Mickey Mansell Jim Long 1 3
3 Josh Payne Jeff Smith 3 2
4 Max Hopp Danny Noppert 3 0

In de avondsessie redde Criag Ross de eer door in de derde set toch nog een leg te winnen van Toni Alcinas die we nu zondagavond terug zien in de tweede ronde tegen Peter Wright. Ryan Searle en Keegan Brown wonnen net zoals Alcinas hun partij met 3-0 en zien we dan ook weer in de tweede ronde terug.

Uitslagen zaterdagavond;

Pos  Player Player  score
1 Toni Alcinas Craig Ross 3 0
2 Ryan Searle Stephen Burton 3 0
3 Keegan Brown Karel Sedlacek 3 0
4 Michael van Gerwen Alan Tabern 3 1

Zondag 16 december wederom twee sessies met in de middagsessie Yordi Meeuwisse tegen William O’Connor en als vierde match van de middag een tweede ronde partij tussen Dave Chisnall en Josh Payne.

In de avondsessie zijn we natuurlijk erg benieuwd wat dartsveteraan Paul Lim weer laat zien. Het lukt Lim toch ieder WK weer voor een stunt te zorgen.

De wedstrijden voor vandaag;

Zondagmiddag 16 december
Pos  Player Player    score
1 Gabriel Clemens Aden Kirk
2 William O’Connor Yordi Meeuwisse
3 Brendan Dolan Yuanjan Liu
4 Dave Chisnall Josh Payne
Zondagavond 16 december
Pos  Player Player   score
1 Luke Humphries Adam Hunt
2 Matthew Edgar Darius Labanauskas
3 Ross Smith Paul Lim
4 Peter Wright Tony Alcinas

 

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2018