Peter Wright speelt Kerstman voor Tony Alcinas

Als Kerstman uitgedost kwam de nummer 3 van de PDC wereldranking, Peter Wright, het podium op voor zijn wedstrijd tegen Toni Alcinas die zich voor de tweede ronde wist te plaatsen door zaterdagavond Criag Ross in de eerste ronde te kloppen.

En Wright speelde echt voor Kerstman want hij gaf door het vele missen van dubbels in de partij de match cadeau aan Alcinas en is daarmee uitgeschakeld voor dit toernooi. En dat terwijl door velen hij dit jaar werd getipt als mogelijke winnaar. Alcinas. Vanaf het begin heeft de Spanjaard de toon voor de match gezet. Bijna gaf hij de eerste set nog uit handen na een 2-10 voorsprong maar pakte op tijd de vijfde leg en zette met 3-1 in set 2 de stand op 2-0 in sets.

Even leek het erop dat Wright in set 3 zijn draai gevonden had want hij won deze set met 3-0 en een 2-2 stand in set 4 met het voordeel van de darts in de beslissende vijfde leg maar kreeg toen een break tegen door een 13 darter voor Alcinas die daarmee goor was naar de derde ronde.

Dat was de slotmatch van de avond, ‘s middags stonden er ook vier wedstrijden op het programma waar we een sterke Gabriel Clemens met 3-0 zagen winnen van Aden Kirk en Yordi Meeuwisse met 3-0 werd afgetroefd door en sterk spelende William O’Connor. Brendan Dolan was een maatje te groot voor Yuanjun Liu en in de vierde partij kwam Dave Chisnall van 2-0 achter in sets terug naar 2-2 en pakte de laatste set met 3-1 van een ontgoochelde Josh Payne af.

Uitslagen zondagmiddag:

Pos  Player Player  score
1 Gabriel Clemens Aden Kirk 3 0
2 William O’Connor Yordi Meeuwisse 3 0
3 Brendan Dolan Yuanjan Liu 3 0
4 Dave Chisnall Josh Payne 3 2

Dit jaar geen succes voor dartlegende Paul Lim die met 3-1 verloor van Engelsman Ross Smith en Litouwer Darius Labanauskas schreef geschiedenis door als eerste Litouwer op het PDC WK de tweede ronde te halen waarin hij maandagavond uitkomt tegen Raymond van Barneveld.

Uitslagen zondagavond:

Pos  Player Player  score
1 Luke Humphries Adam Hunt 3 0
2 Matthew Edgar Darius Labanauskas 1 3
3 Ross Smith Paul Lim 3 1
4 Peter Wright Tony Alcinas 1 3

Vanavond, maandag 17 december 3 interessante partijen allereerst de openingspartij tussen Vincent van der Voort tegen Lourence Ilagan en dan in partij 3 Ryan Joyce tegen Anastasia Dobromyslova de tweede dame die zich voor dit WK wist te plaatsen en dan tot slot Raymond van Barneveld tegen Darius Labanauskas. Hoe brengt RvB het er vanavond vanaf tegen een sterke Labanauskas die in zijn eerste partij 93.57 gemiddeld wist te gooien en bijna 29% op zijn dubbels had.

Aanvang wedstrijden 20:00 uur:

Maandagavond 17 december
Pos  Player Player    score
1 Vincent van der Voort Lourence Ilagan
2 Wayne Jones Devon Peterson
3 Ryan Joyce Anastasia Dobromyslova
4 Raymond van Barneveld Darius Labanauskas

 

Foto © Lwarence Lustig – PDC 2018