Raymond van Barneveld en Anastasia Dobromyslova uitgeschakeld

Een zwarte dag was maandag 17 december voor onze Nederlandse dartsicoon Raymond van Barneveld en laatste hoop op een dame in de tweede ronde van het PDC WK, Anastasia Dobromyslova want beide spelers werden gisteren uitgeschakeld.

Het enige lichtpuntje was dan de overwinning van Vincent van der Voort die in vier sets won van de Filipijn Lourence Ilagan. Vincent speelde de openingswedstrijd van de maandagavond en kreeg onverwacht te maken met een toch best wel lastige tegenstander. De eerste set pakte Vincent met 3-1 maar Lourence sloeg direct terug met een 3-1 set winst. In set drie kwam de Filipijn zelfs 2-1 voor maar in de vijfde leg wist Vincent de set naar zich toe te trekken voor 2-1.

Ilagan gaf zich echter nog niet gewonnen en nam een 2-0 voorsprong in set vier en had met 48 over zelfs kans op de set maar ging niet uit en won Vincent vervolgens drie legs op rij voor een 3-1 eindstand. Gemiddelden van der Voort 94.06 en Ilagan 95.52

In de tweede partij ontsnapte Zuid Afrikaan Devon Petersen aan uitschakeling door Wayne Jones. Petersen leek op een gemakkelijk overwinning af te stevenen. Hij kwam 2-0 voor maar twee sets later was het 2-2 en miste Jones in de vijfde set zes matchdarts en pakte Devon alsnog de overwinning. Gemiddelden Jones 83.66 – Petersen 84.79

In de derde partij speelden Ryan Joyce en Anastasia Dobromyslova tegen elkaar en de Russische begon goed met een 140 score en won de eerste leg maar daarna had Joyce alle schroom van zich afgeschud en pakte de set met 3-1 en ook in de volgende twee sets was Joyce de betere voor een 3-0 eindstand. Gemiddelden Joyce 90.34 – Dobromyslova 77.32

In de laatste partij van de avond, een tweede ronde partij zat het Raymond van Barneveld echt op alle fronten tegen. Niets maar dan ook echt niets lukte, geen triples en geen dubbels en dat maakte zijn tegenstander Darius Labanauskas alleen maar sterker. De Litouwer die al geschiedenis schreef door als eerste Litouwer op het WK te staan en ook nog de tweede ronde wist te halen zou uiteindelijk de geschiedenis boeken alleen maar dikker maken door vijfvoudig wereldkampioen van Barneveld te kloppen en de derde ronde te halen.

De eerste set werd met 3-1 door Darius gewonnen en met de hakken over de sloot maakte Raymond in set twee gelijk en krijgt in set drie de vijfde leg niet uit en komt 2-1 achter. Op tijd pakt hij dan de vijfde leg van set 4 voor 2-2 en mist in de vijfde set de bull voor een 132 finish en gooit Labanauskas met 3 pijlen 25 uit voor de match. Gemiddelden Labanauskas 89.57 – van Barneveld 86.81

Maandagavond 17 december
Pos  Player Player    score
1 Vincent van der Voort Lourence Ilagan 3 1
2 Wayne Jones Devon Peterson 2 3
3 Ryan Joyce Anastasia Dobromyslova 3 0
4 Raymond van Barneveld Darius Labanauskas 2 3

Vandaag, dinsdag 18 december weer het vertrouwde schema met een middag- en avondsessie. In de middagsessie speelt Vincent van der Voort een tweede ronde partij tegen Darren Webster en in de avondsessie komt Ron Meulenkamp in actie tegen Diogo Poterlea uit Brazilië en de partij erna speelt Dimitri Van den Bergh tegen de Amerikaan Chuck Puleo. Daryl Gurney sluit de avond af in een tweede ronde match tegen Ross Smith.