Sterke Ron Meulenkamp en jarige Vincent van der Voort een ronde verder

Een knappe prestatie van Ron Meulenkamp die in de tweede wedstrijd van de dinsdagavondsessie een 2-0 achterstand in sets wist om te buigen in een 3-2 overwinning. En dat werd het tweede Nederlandse succes die dag want in de laatste match van de middagsessie won de die dag jarige Vincent van der Voort ook zijn partij.

Vincent speelde tegen Darren Webster voor een plek in de derde ronde en won die wedstrijd met 3-0. Geen echt hoogstaande wedstrijd vond ook Vincent na afloop maar als je tegenstander dan ook niet in de wedstrijd zit en het dan wel bij jou loopt pakte Vincent met 3-1, 3-0 en 3-0 de winst. Gemiddelden Webster 85.48- van der Voort 87.81.

De middagsessie werd begonnen door Robert Thornton tegen Daniel Larsson en ook deze keer kon de Schot, Thornton, de partij niet naar zich toe trekken en pakte Larsson met 3-1 de winst. Rowby-John Rodriguez klopte met 3-1 Ricky Evans en in een spannende vijfde set ging het voordeel naar de Japanner Seigo Asada die in die set Krzysztof Ratajski met 31- klopte en door is naar de tweede ronde.

Na de 3-0 overwinning van Steve Lennon op WK debutant James Bailey de beurt aan Ron Meulenkamp. Ron speelde tegen de Braziliaan Diogo Portela die een vliegende start had en in de eerste set Ron met 3-0 op zijn plaats wees. Ook in set twee had Meulenkamp geen antwoord op het goede spel van de Braziliaan en met 3-1 ging deze dan ook naar Diogo en zag het er somber uit voor Ron.

Maar Ron vond zich zelf terug in set 3, en met 3-1 zette hij zijn eerste set op het bord en ook in de vierde set klopte hij Portela met 3-1 en moest er een vijfde set worden gespeeld om een winnaar te krijgen. En in die set bepaalde Meulenkamp de regels en na 1-1 won hij twee legs op rij voor opnieuw een 3-1 eindstand in die set en een klinkende 3-2 overwinning. Gemiddelden Meulenkamp 93.56 – Portela 92.12

Debutant Chuck Puleo uit Amerika was in de derde partij niet opgewassen tegen het constante spel van Dimitri Van den Berg die met 3-0, 3-1 en 3-2 de Amerikaan weer op het vliegtuig terug naar huis zette. In de laatste partij van de avond, een tweede ronde partij kreeg Daryl Gurney weinig tegenstand van Ross Smith. In de eerste set wist Smith het Gurney nog lastig te maken maar de vijfde leg werd toch gewonnen door de Noord Ier en daarna pakte Gurney 2 sets op rij voor een 3-0 eindstand.

De uitslagen van dinsdag nog even op een rij;

Dinsdagmiddag 18 december
Pos  Player Player    score
1 Robert Thornton Daniel Larsson 1 3
2 Ricky Evans Rowby-John Rodriquez 1 3
3 Krzysztof Ratajski Seigo Asada 2 3
4 Darren Webster Vincent van der Voort 0 3
Dinsdagavond 18 december
Pos  Player Player    score
1 Steve Lennon James Bailey 3 0
2 Ron Meulenkamp Diogo Portela 3 2
3 Dimitri Van den Bergh Chuck Puleo 3
4 Daryl Gurney Ross Smith 3 0

 

Ook vandaag, woensdag 19 december twee sessie met in de middagsessie de laatste twee wedstrijden uit de eerste ronde met in de openingspartij Geert Nentjes tegen Nathan Aspinall en daarna Jeffrey de Graaf tegen Noel Malicdem. Daarna twee partijen uit de tweede ronde en in de avondsessie alleen nog maar wedstrijden uit de tweede ronde met in de tweede partij Ron Meulenkamp tegen Michael Smith en als slot de Japanner Seigo Asada tegen James Wade.

De indeling voor woensdag 19 december;

Woensdagmiddag 19 december
Pos  Player Player    score
1 Nathan Aspinall Geert Nentjes
2 Jeffrey de Graaf Noel Malicdem
3 Joe Cullen Brendan Dolan
4 Kim Huybrechts Daniel Larsson
Woensdagavond 19 december
Pos  Player Player    score
1 James Wilson William O’Connor
2 Simon Whitlock Ryan Joyce
3 Michael Smith Ron Meulenkamp
4 James Wade Seigo Asada