Debutant Ryan Joyce vloert Simon Whitlock

Gisteren in de avondsessie van het PDC World Championship een totaal niet verwacht resultaat van de partij tussen de als achtste geplaatste Simon Whitlock en debutant Ryan Joyce die zich via de moeilijke partij tegen Anastasia Dobromyslova voor de tweede ronde wist te plaatsen.

Er was al vanuit gegaan de Whitlock de derde ronde zou gaan halen maar Joyce stak daar toch even een stokje voor. De Engelsman speelde sterk en strafte de missers van Whitlock keihard af. Simon die in de eerste set 2-1 voor kwam leverde deze set toch met 3-2 in en dat zette de Australiër toch even aan het denken. De tweede set werd met 3-1 gewonnen door Ryan en voelde het publiek een verrassing in de lucht hangen. En ze hadden gelijk want ook in de derde set geen antwoord op het goede spel van Joyce die ook deze set met 3-1 won en door is naar de derde ronde.

In de middagsessie nog twee wedstrijden uit de eerste ronde met in die partijen een Nederlandse deelnemers. Geert Nentjes opende de middag tegen Nathan Aspinall en had zich toch een beter WK debuut voorgesteld dan de 78.03 gemiddeld die hij uiteindelijk bereikte. In een matige partij werd hij dan ook met 3-0 in sets geklopt.

De partij erna eindigde eveneens in een teleurstellend resultaat voor Nederland want Jeffrey de Graaf werd met 3-2 geklopt door de Filipijn Noel Malicdem. Jeffrey kwam 2-1 voor in deze partij maar moest daarna twee sets op rij aan de Filipijn laten en is voor hem het WK avontuur ook voorbij.

Uitslagen:

Woensdagmiddag 19 december
Pos  Player Player    score
1 Nathan Aspinall Geert Nentjes 3 0
2 Jeffrey de Graaf Noel Malicdem 2 3
3 Joe Cullen Brendan Dolan 0 3
4 Kim Huybrechts Daniel Larsson 3 0

Na het goede resultaat van Joyce bijna nog een sensationele uitslag van de partij James Wade tegen Seigo Asada. Maar helaas voor de Japanner had Asada niet het “killer instinct van een Ninja”  en zakte door zijn hoeven in de vijfde alles beslissende set die in de tie break met 4-2 door Wade gewonnen werd.

Uitslagen:

Woensdagavond 19 december
Pos  Player Player    score
1 James Wilson William O’Connor 2 3
2 Simon Whitlock Ryan Joyce 0 3
3 Michael Smith Ron Meulenkamp 3 1
4 James Wade Seigo Asada 3 2

Vandaag, donderdag 20 december weer twee sessies met in de openingspartij van de middagsessie Jermaine Wattimena die speelt tegen Michael Barnard. In de avondsessie speelt Jan Dekker in partij twee tegen Mervyn King en met een beetje geluk zien we vandaag twee Nederlanders de derde ronde halen.

De indeling:

Donderdagmiddag 20 december
Pos  Player Player    score
1 Jermaine Wattimena Michael Barnard
2 Alan Norris Steve Lennon
3 Stephen Bunting Luke Humphries
4 Steve Beaton Chris Dobey
Donderdagavond 20 december
Pos  Player Player    score
1 Cristo Reyes Rowby-John Rodriguez
2 Mervyn King Jan Dekker
3 Adrian Lewis Ted Evetts
4 Mensur Suljovic Ryan Searle

 

Foto: © Lawerence Lustig – PDC 2018