Ryan Searle de verrassing van dag acht PDC WK

Opnieuw een verrassende uitslag op de achtste dag van het William Hill PDC World Darts Championship. Want opnieuw werd een geplaatste speler geklopt en dit keer een speler waarvan verwacht werd dat hij ver in het toernooi zou komen.  Mensur Suljovic begon dan ook sterk aan zijn partij tegen Ryan Searle en won de eerste set met 3-1.

Gezien dit plaatje werd een 3-0 overwinning voorspeld maar Mensur was vanaf de volgende set het spoor kwijt en verloor drie sets op rij met 3-1 en ging niet hij maar Ryan Searle door naar de derde ronde.  Dit was de slot wedstrijd van de avond en de allergrootste verrassing van deze dag. Jermaine Wattimena opende dag acht in de middagsessie tegen Michael Barnard en maakte het in de eerste set zichzelf knap lastig. Jermaine had problemen met de dubbels en wist op het nippertje de eerste set met 3-2 te winnen.

Ook set twee en drie pakte Wattimena met 3-1 en 3-0 voor een plek in de derde ronde waar Gary Anderson zijn tegenstander wordt.

Uitslagen middagsessie

Donderdagmiddag 20 december
Pos  Player Player    score
1 Jermaine Wattimena Michael Barnard 3 0
2 Alan Norris Steve Lennon 3 2
3 Stephen Bunting Luke Humphries 1 3
4 Steve Beaton Chris Dobey 0 3

In de avondsessie ging Jan dekker na vijf sets onderuit tegen Mervyn King. Dekker zat de eerste twee sets niet in zijn spel en zo kwam King 2-0 voor maar een knappe inhaalrace door Dekker zorgde voor een 2-2 stand en ook in de vijfde set stonden ze na vier legs gelijk. Pas in de tie break wist Mervyn het verschil te maken en pakte met 4-2 de vijfde set en daarmee was het WK avontuur voor Jan Dekker voorbij.

Uitslagen avondsessie

Donderdagavond 20 december
Pos  Player Player    score
1 Cristo Reyes Rowby-John Rodriguez 3 2
2 Mervyn King Jan Dekker 3 2
3 Adrian Lewis Ted Evetts 3 0
4 Mensur Suljovic Ryan Searle 1 3

Vandaag, vrijdag 21 december weer 8 partijen verdeeld over een middag en avondsessie. In de middagsessie opent Benito van de Pas het toernooi tegen de Canadees Jim Long en in de avondsessie neemt Jelle Klaasen het op tegen Keegan Brown. De avond wordt afgesloten met de partij tussen Jonny Clayton en Dimitri Van den Bergh. Kan de jonge Belg ook Clayton de baas?

De indeling voor vandaag;

Vrijdagmiddag 21 december
Pos  Player Player    score
1 Benito van de Pas Jim Long
2 John Henderson Gabriel Clemens
3 Steve West Richard North
4 Kyle Anderson Noel Malicdem
Vrijdagavond 21 december
Pos  Player Player    score
1 Ian White Devon Petersen
2 Jelle Klaasen Keegan Brown
3 Gerwyn Price Nathan Aspinall
4 Jonny Clayton Dimitri Van den Bergh

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2018