Drama en sensatie op laatste speeldag tweede ronde

Drama en sensatie op dag negen van het PDC William Hill World Darts Championship. De laatste wedstrijden uit de tweede ronde werden gespeeld in een middag- en avondsessie met in de middagsessie Benito van de Pas en ‘s avonds kwam Jelle Klaasen vol goede moed het podium op maar zou het met een enorme kater verlaten.

Want Klaasen verloor deze match van 3-1 na een geweldige start van Klaasen in de eerste set die Jelle met 3-2 pakte. Tegenstander Keegan Brown wist Klaasen echter uit zijn spel te halen en dat ging knagen bij Jelle die niet meer in zin spel kwam en drie sets op rij verloor met 3-0, 3-1 en 3-1. Een dreun voor Jelle die vol zelf vertrouwen aan deze match begon en met lege handen het podium af moest.

Voor Benito van de Pas verliep de openingspartij van de middag uiteindelijk beter af al werd het wel billen knijpen als Benito na twee sets met 3-1 te hebben gewonnen tegenstander Jim Long terug ziet komen naar 2-2. Benito miste in sets vier twee matchdarts en moest in de beslissende vijfde set steeds terug komen vanuit een achterstand om uiteindelijk een tie break af te dwingen. Maar ook in de tie break kwam Long 3-2 voor en kreeg 72 niet uit voor de match. Maar na 3-3 kon Benito nog een keer aanzetten kam 4-3 voor en met een fraaie 150 finish pakte Benito uiteindelijk de match met 5-3 in de laatste set.

Ook de tweede partij tussen de Schot John Henderson en Duitser Gabriel Clemens werd een spannende die in de vijfde set in het voordeel van John Henderson werd beslist

Uitslagen middagsessie;

Pos  Player Player  score
1 Benito van de Pas Jim Long 3 2
2 John Henderson Gabriel Clemens 3 2
3 Steve West Richard North 3 1
4 Kyle Anderson Noel Malicdem 3 1

‘s Avonds ging na de derde partij van de avond de zaal uit zijn dak door de overwinning van Nathan Aspinall op de als zesde geplaatste Gerwyn Price. Price had de zaal niet mee en hoe hard en uitbundig hij zijn scores en finishes ook vierde Aspinall kon er alleen maar om lachen en boog een 2-0 achterstand in sets om naar 2-2 en vloerde Price in de vijfde set met 3-0 voor een plek in de derde ronde.

Devon Peterson deed even daarvoor een zelfde huzarenstukje. Hij stond 2-o achter op Ian White die op zeer indrukwekkende wijze aan deze match begon maar 2-0 voor zag wegslinken naar 2-2 en na 2-2 in de vijfde set de tie break met 5-3 verloor.

Onze Zuiderbuur Dimitri Van den Bergh deed in de slotpartij van de avond ook nog eens een duit in het zakje door de als 15de geplaatste Jonny Clayton in vier sets te kloppen. De Welshman had geen antwoord op het sterke spel van the Dream maker die met een 104.45 gemiddelde en 50% op zijn dubbels met 3-1 een plek veroverde in de derde ronde.

Uitslagen avondsessie;

Pos  Player Player  score
1 Ian White Devon Petersen 2 3
2 Jelle Klaasen Keegan Brown 1 3
3 Gerwyn Price Nathan Aspinall 2 3
4 Jonny Clayton Dimitri Van den Bergh 1 3

Vandaag, zaterdag 22 december begint de derde ronde van het toernooi. de laatste 32 komen in actie en deze gaan de strijd in een best of 7 sets voor een plek in de volgende ronde. Geen 4 maar 3 wedstrijden op een avond en ook hier moet in de beslissende zevende set met twee legs verschil worden gewonnen.

In de middagsessie moet Kim Huybrechts zijn krachten meten met Dave Chisnall en in de avondsessie moet eerst Jermaine Wattimena het opnemen tegen Gary Anderson en sluit Michael van Gerwen de avond af tegen Max Hopp. Het wordt weer spannend vandaag en wie weet ook vandaag in het beeld van het toernooi weer de nodige verrassingen.

Het programma voor vandaag;

Zaterdagmiddag 22 december
Pos  Player Player   score
1 Ryan Joyce Alan Norris
2 Dave Chisnall Kim Huybrechts
3 Daryl Gurney Jamie Lewis
Zaterdagavond 22 december
Pos  Player Player   score
1 Ryan Searle William O’Connor
2 Gary Anderson Jermaine Wattimena
3 Michael van Gerwen Max Hopp

 

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2018