Jermaine Wattimena had geen engeltje op zijn schouder

Helaas is voor Jermaine Wattimena het PDC William Hill World Darts Championship voorbij. Hij viste net achter het net in zijn partij tegen Gary Anderson omdat hij in de derde leg van de zevende alles beslissende set met een 2-0 voorsprong in de derde leg net geen engeltje op zijn schouder had en de bull miste voor een 170 finish en de match.

Anderson kon terug komen een wist er een tie break uit te slepen  die hij uiteindelijk met 5-3 won. Jermaine won met 3-2 de eerste set maar daarna pakte Gary 3 sets op rij en zag het er niet rooskleurig uit voor Wattimena. Hij vocht echter terug naar 3-2 en na vijf gemiste matchdarts van Anderson voor 3-1 in set vier maakte Jermaine 3-3 in sets. Bijna opnieuw regelrechte sensatie maar helaas ging het in de derde leg van set 7 mis en moes Jermaine, hetzij wel met opgeheven hoofd, het veld ruimen.

In de partij erna wel Nederlands succes. Torenhoge favoriet voor de titel, Michael van Gerwen won in  vijf sets van Max Hopp die na 3-0 achter met 3-0 de vierde set pakte en ook bijna de vijfde set op zijn conto kon zetten maar in de vijfde leg van die set te laat op een dubbel kwam.

WK debutant Ryan Joyce kreeg na de eerste wedstrijd van de middagsessie nog meer ogen op zich gericht. Ook deze match tegen Alan Norris werd door hem gewonnen nadat hij eerst 2-0 in sets had achter gestaan. In set vijf kwam Joyce op 3-2 voor maar Norris kwam terug naar 3-3 om vervolgens in de zevende set weer de draad kwijt te zijn en deze met 3-1 afgeeft aan Ryan die nu bij de laatste 16 speelt tegen de winnaar van de match James Wade – Keegan Brown.

Kim Huybrechts verloor in de tweede partij van de middag met 4-0 van Dave Chisnall. Kim zat niet in de wedstrijd, en hoe dat kwam was voor hem net zo een groot vraagteken als voor ons. Chisnall daarentegen was scherp raakte de triples veelvuldig en ook met 48% op zijn dubbels wist hij het verschil te maken.

Welshman Jamie Lewis zorgde in de lijn van het toernooi voor een nieuwe verrassing in de laatste partij van de middag. Hij speelde tegen de als vijfde geplaatste Daryl Gurney en nam een 2-0 voorsprong in sets en na 2-1 in sets maakte hij 3-1. Toch kwam Gurney weer in de wedstrijd en wist er een zevende set uit te slepen waarin hij 2-1 voorkwam. Het zwaard van Damocles hing boven het hoofd van Lewis die op tijd met een 14 darter 2-2 maakte en vervolgens doorstoomde naar een 4-2 winst in de tie break.

Ryan Searle blijft ook in the winning mood. Dit keer klopte Searle met 4-1 William O’Connor en mag zich gaan voorbereiden op een match tegen of Michael Smith of John Henderson.

Uitslagen zaterdag;

Zaterdagmiddag 22 december
Pos  Player Player   score
1 Ryan Joyce Alan Norris 4 3
2 Dave Chisnall Kim Huybrechts 4 0
3 Daryl Gurney Jamie Lewis 3 4
Zaterdagavond 22 december
Pos  Player Player   score
1 Ryan Searle William O’Connor 4 1
2 Gary Anderson Jermaine Wattimena 4 3
3 Michael van Gerwen Max Hopp 4 1

Zondagmiddag 23 december opent Vincent van der Voort de sessie tegen Chris Dobey en weten we na de eerste wedstrijd van de avondsessie wie of de tegenstander wordt van Michael van Gerwen in de volgende ronde. Hij treft dan of Adrian Lewis of Darius Labanauskas.

De wedstrijden van vandaag;

Zondagmiddag 23 december
Pos  Player Player   score
1 Vincent van der Voort Chris Dobey
2 Brendan Dolan Mervyn King
3 James Wade Keegan Brown
Zondagavond 23 december
Pos  Player Player   score
1 Adrian Lewis Darius Labanauskas
2 Nathan Aspinall Kyle Anderson
3 Rob Cross Cristo Reyes

 

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2018