Gary Anderson weer door het oog van de naald. MvG en Big Ben darten verder

Gary Anderson heeft de kwartfinale bereikt van het William Hill World Darts Championship. In een partij die een geweldige affiche was voor de  sport kroop de Schot voor de tweede keer door het oog van de naald. Na zijn ontsnapping voor uitschakeling in de vorige ronde tegen Jermaine Wattimena won hij gisterenavond met de hakken over de sloot van Chris Dobey.

Dobey die zijn beste prestatie ooit liet zien dit toernooi kwam 2-0 in sets voor en leek regelrecht op een enorme sensatie af te stevenen. Anderson kwam echter sterk terug na de break en twee sets later was het weer gelijk. Set 5 ging weer naar Dobey  en met 3-2 in sets 6 kwamen de mannen weer gelijk. Dobey stond 2-0 achter in deze set en kon bijna alsnog voor een stunt zorgen. In de zevende set moest na 2-2 de tie break uitmaken wie of er naar de kwartfinale zou gaan en dankzij de routine van de Schot kon hij in twee legs het verschil maken en won de laatste set met 4-2 voor een plek in de kwartfinale.

In deze hoogstaande partij gooiden Anderson en Dobey bij elkaar 28 keer de maximale score 5 meer dan het oude record.

In de avondsessie nog twee belangrijke partijen. De avondsessie werd geopend door Benito van de Pas tegen Toni Alcinas voor een plek bij de laatste 16. Alcinas die Peter Wright klopte was de torenhoge favoriet in deze match maar verloor uiteindelijk na een match vol spanning met 4-2 van Benito die nu vrijdagmiddag 28 december speelt tegen Brendan Dolan voor een plek bij de laatste 8. En Benito is er klaar voor zoals hij zelf zegt.

Michael van Gerwen tegen Adrian Lewis was de laatste partij van de avond met als inzet een plek in de kwartfinale. Gezien zijn vorige wedstrijd werd het nodige vuurwerk van Adrian Lewis verwacht maar dat kwam er gisteren niet uit. Van meet af aan controleerde Michael de match kwam 2-0  maar door wat ‘double trouble’ in set 3 kwam Lewis terug naar 2-1. Lewis was weer even bij de les en kwam in de vierde set 2-1 voor maar de set ging toch met 3-2 naar van Gerwen. Maar Lewis was nog niet geklopt en nam tot twee keer toe de leiding in set 5. Michael zette echter nog een keer goed aan en won ook deze set met 3-2 voor en plek in de kwartfinale.

In de middagsessie klopte Devon Petersen een zeer ongelukkige Steve West. Niet liep lekker bij West die na 1-0 voor in sets meer tegen zichzelf speelde dan tegen zijn tegenstander en met 4-2 werd geklopt. In de tweede partij werd het ook einde verhaal voor Dimitri Van den Bergh die, zoals hij zelf verklaarde, te nerveus was om een goede wedstrijd neer te zetten en met 4-1 door Luke Humphries werd geklopt. Humphries in nu de nieuw tegenstander van Rob Cross die we vanavond in actie zien.

Ook Michael Smih zien we vandaag weer in actie. Hij speelt tegen Ryan Searle voor een plek in de kwartfinale. Michael Smith kwam twee keer achter tegen de Schot John Henderson maar na 2-1 achter kwam Smith op dreef en won uiteindelijk met 4-2 de partij.

Hieronder de de uitslagen van gisteren plus de indeling van de laatste 6 wedstrijden voor een plek bij de laatste 8

Donderdagmiddag 27 december
Pos  Player Player    score
1 Devon Petersen Steve West 4 2
2 Dimitri Van den Bergh Luke Humphries 1 4
3 Michael Smith John Henderson 4 2
Donderdagavond 27 december
Pos  Player Player    score
1 Tony Alcinas Benito van de Pas 2 4
2 Gary Anderson Chris Dobey 4 3
3 Michael van Gerwen Adrian Lewis 4 1
Vrijdagmiddag 28 december
Pos  Player Player    score
1 Nathan Aspinall Devon Petersen
2 Benito van de Pas Brendan Dolan
3 Ryan Joyce James Wade
Vrijdagavond 28 december
Pos  Player Player    score
1 Ryan Searle Michael Smith
2 Jamie Lewis Dave Chisnall
3 Rob Cross Luke Humphries

 

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2018