Vanavond verwacht Michael van Gerwen iets speciaals van zichzelf

” Ik denk dat ik vanavond redelijk heb gespeeld al kwam het er niet helemaal uit zoals ik wilde laten zien. Dit kwam omdat ik mijzelf toch teveel druk heb opgelegd maar mag uiteindelijk niet klagen met mijn 5-1 overwinning. Maar zondagavond verwacht ik toch iets speciaals van mijzelf en zal er voor moeten zorgen dat ik scherp ben” aldus Michael van Gerwen na de partij tegen Ryan Joyce.

Hij won deze partij in zes sets met voor de 17de opeenvolgende keer een 100 plus gemiddelde en kan zich gaan voorbereiden op zijn halve finale tegen Gary Anderson die met 5-2 in de kwartfinale won van Dave Chisnall. Anderson was blij dat hij de klus in zeven sets wist te klaren vanwege zijn rug pijn en ook dat hij weer vaker de maximale score wist te gooien en ziet vol vertrouwen zijn halve finale tegen van Gerwen tegemoet.

Het beloofd dus een kraker te worden tussen deze twee die in de tweede partij van de zondagavond het podium gaan betreden.

De eerste partij in de halve finale wordt gespeeld door Michael Smith en Nathan Aspinall. Smith imponeerde in zijn match tegen Luke Humphries die de dag ervoor nog Rob Cross uit het toernooi speelde. Met speels gemak gingen bij Smith de triples en dubbels er in en Humphries kon alleen maar toekijken hoe Smith in zes sets de halve finale bereikte met een 103 gemiddelde.

Voor Nathan Aspinall gaat zijn droom op de titel nog even door na ruime 5-1 overwinning op Brendan Dolan die pas na vier sets op rij te hebben verloren set 5 met 3-0 wist te pakken. Maar dit was een tijdelijke opleving van in de zesde set gooide Aspinall de deur op slot en mag hij vanavond met Smith uitmaken wie de eerste finalist gaat worden.

Uitslagen en overzicht halve finale die zondagavond 20:00 uur begint met Smith tegen Aspinall

 Laatste 8
Pos Speler 1 Speler 2   score
1 (1) Michael van Gerwen Ryan Joyce 5 1
2 (12) Dave Chisnall (4) Gary Anderson 2 5
3 Luke Humprhries (10) Michael Smith 1 5
4 Nathan Aspinall Brendan Dolan 5 1
 Halve finale
Pos Speler 1 Speler 2   score
1 (1) Michael van Gerwen (4) Gary Anderson
2 (10) Michael Smith Nathan Aspinall
 Finale
Pos Speler 1 Speler 2    score
1

 

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2018