Mike van Duivenbode ‘Superster’ op Open Flakkee

Afgelopen zaterdag 22 december 2018 werd alweer de achtste editie gehouden van het Open Flakkee in de kantine van vv SNS te Stad aan t Haringvliet. Uiteindelijk wisten 36 heren en 4 dames het Zuid-Hollandse dorp te vinden en werd er gestart in de poules verdeeld over tien dartbanen.

Onder de aanwezige de nodige kanonnen, zo was Nederlands teamspeler en BDO-topper Willem Mandigers aanwezig, maar ook Danny van Trijp, Mike van Duivenbode, kersverse Nederlands Kampioen Wesley Plaisier en Martin Jongejan deden een gooi naar de titel en het nodige prijzengeld.

Uiteraard waren er weer de nodige verrassingen in het toernooi, maar dat kan ook niet anders bij een toernooi met een ongekend hoog niveau. Zo werd er deze dag maar liefst 52 maal de maximale score van 180 gegooid, waarvan Mike van Duivenbode er maar liefst 14 wist te gooien en ook Martin Jongejan deed niet onder met 9 stuks. Ook qua hoge finishes was er niets te klagen, ook daar was het Mike van Duivenbode die toonde hoe sterk hij was deze dag. Hij wist maar liefst driemaal 170 te finishen en daarnaast mistte hij de D12 op een haartje voor een negen darter.

De uiteindelijke finale van de verliezersronde werd er een van een hoog niveau, tenslotte verwacht je Nigel Lloyd en Nigel van Milligen nou niet zo snel in de verliezersronde. Lloyd bleek deze avond in dit onderlinge duel de beste en won met 4-2. Verliezend halvefinalisten waren Menno Angenent en Corné Groeneveld.

Zoals bij elk toernooi betalen de dames slechts eenmalig inschrijfgeld en nemen ze deel aan zowel het hoofdtoernooi, als het aparte damestoernooi. Ditmaal bleek Suus Konings de sterkste in de finale van het damestoernooi, dit door Kyra van Genderen te verslaan.

De winnaarsronde bleek een waar slagveld, zoals eerder gezegd was het een toernooi van een ongekend niveau en dat eist dan de nodige slachtoffers. Een van de grote verantwoordelijke hiervoor was Mike van Duivenbode, die echt liet zien dat hij weer op de weg terug is, dit na een zware periode. Van Duivenbode zou de finale bereiken dit na overwinningen op Rene Molendijk (3-0), Bas Koolen (3-1), Roy Moerenhout (4-0) en Willem Mandigers (5-4). In deze finale zou hij het opnemen tegen lokale favoriet Martin Jongejan, die vorig jaar ook al in de finale stond, toen tegen Danny Noppert. Jongejan bleek eerder sterker dan Ricky Dingenouts (3-1), Tonny Wolfert (4-0) en Danny van Trijp (5-3). Wolfert was overigens een ronde voor zijn uitschakeling door Jongejan, ook al op weg voor een negendarter. Hij mistte zijn achtste pijl op weg naar onsterfelijkheid in het duel tegen John Lokken.

De finale tussen Van Duivenbode en Jongejan werd net als elk jaar geleid door Nederlands enige echte scheidsrechter Marco Meijer. Ook in deze finale bleek er een van een hoog niveau en mocht het duidelijk zijn dat dit de beste twee spelers van de dag waren. Van Duivenbode toonde zijn klasse deze avond en degradeerde Martin Jongejan naar de tweede plaats, dit na een mooie 6-4 overwinning.

Uiteraard wil de organisatie een ieder bedanken voor hun aanwezigheid en gezelligheid tijdens alweer het derde toernooi meetellend voor de Dartshop Kattestaart Road to the Winmau Ranking 2018-2019. Aangezien we een open organisatie zijn, weet een ieder dat we niet ergens omheen draaien, daarom dan ook nog de volgende opmerking. Na het niet schrijven op het eerste toernooi en het vroegtijdig en onaangekondigd vertrekken bij dit toernooi, heeft de organisatie doen besluiten om Raymond van den Ende te diskwalificeren voor de verdere ranking. Een ieder hoort zijn plicht te doen en dient men dus te schrijven na een verliespartij.

Open Flakkee 2018 – Uitslagen

Laatste 16

Thomas Klepper – Peter de Bruin = 0-3

Willem Mandigers – Wesley Plaisier = 3-0

Roy Moerenhout – Lex Tuinenburg = 3-1

Bas Koolen – Mike van Duivenbode = 1-3

Danny Blok – Lesley Buijs = 1-3

Danny van Trijp – Sander van Oostenbrugge = 3-0

Martin Jongejan – Ricky Dingenouts = 3-1

Tonny Wolfert – John Lokken = 3-0

Kwartfinale

Peter de Bruin – Willem Mandigers = 1-4

Roy Moerenhout – Mike van Duivenbode = 0-4

Lesley Buijs – Danny van Trijp = 1-4

Martin Jongejan – Tonny Wolfert = 4-0

Halve finale

Willem Mandigers – Mike van Duivenbode = 4-5

Danny van Trijp – Martin Jongejan = 3-5

Finale

Mike van Duivenbode – Martin Jongejan = 6-4

Standen tot nu toe:

DAMES:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HEREN