Mikuru Suzuki de verrassing op dag 1 van Lakeside

Gelijk al sensatie tijdens de eerste sessie van het BDO Lakeside World Professional Darts Championship want in de derde wedstrijd van de middagsessie klopte de Japanse debutante Mikuru Suzuki viervoudig Lakeside kampioen en grote favoriet voor de dames titel, Lisa Ashton.

Ashton kon in deze wedstrijd niet haar sterke scores op het bord gooien en was zeer ongelukkig met het vinden van de dubbels en verloor zo in twee sets die beiden in 3-2 eindigden van de Japanse.

De middag werd geopend door de als eerste geplaatste Mark McGeeney tegen Derk Telnekes. En Telnekes had toch meer van zich zelf verwacht maar kwam niet in zijn spel. Na een 1-0 achterstand kon de Deventenaar nog 1-1 door deze set met 3-1 te winnen maar daarna nam McGeeney het roer over en win met 3-1 deze wedstrijd. Gemiddelden McGeeney 87.73  en Telnekes 85.14.

In de partij erna, een voorronde, leek de Amerikaan Jim Widmayer op zijn sloffen de volgende ronde te gaan halen. Hij kwam 2-0 in sets voor ( setstanden 3-2 en 3-0 ) maar won daarna geen leg meer en won tegenstander Nigel Heydon 3 sets op rij met 3-0 voor een plek in de eerste ronde tegen Richard Veenstra.

Conan Whitehead won na een spannende wedstrijd de tie break in de vijfde set van Martin Phillips en is door naar de tweede ronde. Gemiddelden van deze partij  Whitehead 83.34 – Phillips 82.23

Vanavond in de tweede wedstrijd komt Sharon Prins in actie tegen de Engelse Roz Bulmer en Wesley Harms sluit de avond af tegen ‘Silverback’ Tony O’Shea. Hieronder de indeling voor vanavond;

Zaterdagavond 5-jan
Pos  Player Player  score
20:00 Paul Hogan – Eng Wesley Newton – Eng 3 1
21:15 Sharon Prins – Ned Roz Bulmer – Eng 2 0
21:45 Mal Cuming – Austr Justin Thompson – Austr 0 3
23:00 Wesley Harms – Ned Tony O’Shea – Eng 3 2

 

Foto © BDO Darts – 2019