Negen dagen spanning vanuit ‘the Home of World Darts’

Om 14:00 uur Nederlandse tijd begint in the Home of World Darts, the Lakeside Country Club in Frimley Green de eerste partij van the Lakeside World Professional Darts Championship. Verspreid over 9 dagen gaan 40 heren en 16 dames  strijden om deze prestigieuze titel.

Onder de 40 heren de Nederlanders Derk Telnekes die zaterdagmiddag 5 januari om 14:00 uur de openingswedstrijd speelt tegen de runner uo van 2018 Mark McGeeney, Wesley Harms die de laatste wedstrijd van de avond speelt op zaterdag. Verder Richard Veenstra, Wouter Vaes, Willem Mandigers en Chris Landman.

Bij de dames zijn alleen Sharon Prins en Aileen de Graaf te vinden onder de 16 deelneemsters en Sharon komt vandaag ook in actie. Zij speelt de tweede wedstrijd van de avond tegen de Engelse Roz Bulmer waar ze een beste tegenstander aan heeft.

Titelverdedigers zijn Glen Durrant en Lisa Ashton. Glen gaat op jacht naar zijn derde titel en mocht Lisa dit keer opnieuw winnen wordt dit haar vijfde titel. Buiten het toernooi voor heren en dames is er op donderdag 10 januari ‘s middags ook nog een jeugdfinale voor de WK titel voor de jeugd en deze wordt gespeeld door Leighton Bennett uit Engeland en Nathan Girvan uit Schotland.

De wedstrijden worden uitgezonden door Eurosport en de Engelse tv zender Quest of zijn te volgen op het Youtube kanaal van de BDO en voor vandaag ziet het speelschema er zo uit

Zaterdagmiddag 5-jan
Pos  Player Player    score
14:00 Mark McGeeney – Eng Derk Telnekes – Ned 3 1
15:15 Jim Widmayer – USA Nigel Heydon – Eng 2 3
16:30 Lisa Ashton – Eng Mikuru Suzuki – Jap 0 2
17:00 Martin Phillips – Wal Conan Whitehead – Eng 2 3
Zaterdagavond 5-jan
Pos  Player Player  score
20:00 Paul Hogan – Eng Wesley Newton – Eng
21:15 Sharon Prins – Ned Roz Bulmer – Eng
21:45 Mal Cuming – Austr Justin Thompson – Austr
23:00 Wesley Harms – Ned Tony O’Shea – Eng