Sharon Prins en Wesley Harms een ronde verder op Lakeside

Toch een prettige afsluiting van de eerste dag van het BDO Lakeside World Professional Darts Championship in Frimley Green want de twee Nederlandse spelers die in de avondsessie aan bod kwamen wisten alle twee hun partij te winnen waarmee ze de volgende ronde bereikten.

De openingspartij werd gespeeld door Paul Hogan en Wesley Newton. Newton die de PDC gedag had gezegd na een een periode waarin niets meer liep wil via het BDO circuit weer op niveau terug komen. Gezien het spelbeeld tijdens zijn partij tegen Hogan is er een lange weg te gaan want Newton verloor de partij met 3-1 met een 78.28 gemiddeld.

In de tweede partij de eerste Nederlandse dame in het toernooi, Sharon Prins tegen de Engelse Roz Bulmer en Sharon begon sterk aan de match met een 156 finish in de eerste leg. Toch had ze het zwaar tegen Bulmer en was de vijfde leg nodig voor het eerste set punt voor Prins. In de tweede set brak Sharon haar tegenstander en met de darts maakte ze 2-0. Bulmer brak echter terug in leg 3 en maakte met de darts 2-2 mede door het vele missen van dubbels.

Maar op tijd was Sharon in de vijfde leg weer bij de les en pakte deze leg voor een 2-0 eindstand en een plek bij de laatste 8 waar ze uitkomt tegen de Japanse Mikuru Suzuki.

Justin Thompson klopte in de derde partij van de avond landgenoot Mal Cuming met 3-1. In deze voorronde begon Australiër Thompson  sterk aan de match en noteerde een 104.86 gemiddelde in de eerste set die hij met 3-0 won. De tweede en derde set won Thompson met 3-2 voor een 3-0 eindstand en een plek in de eerste ronde waarin hij speelt tegen de Duitser Michael Unterbuchner.

De avond werd afgesloten door Wesley Harms die speelde tegen publiekslieveling Tony O’Shea. Bij opkomst was dit ook goed te merken want iedereen zong uit volle borst mee met de opkomst tune Hey baby. Maar al gauw viel de zaal stil want Harms won de eerste set met 3-0 om vervolgens met 3-1 de tweede te verliezen. Het begon er allemaal nog donkerder uit te zien voor ‘Sparky’ als O’Shea ook de derde set weet te winnen.

Wesley is even de vorm kwijt maar hersteld zich in set 4 die hij met 3-1 wint. In de vijfde set wordt Wesley in leg 1 gebroken maar kan gelukkig terug breken met een 81 finish en weet ook de derde leg met de darts te pakken. O’Shea was dichtbij 2-2 in deze set maar krijgt 140 net niet uit en pakt Wesley leg 4 met een 83 finish voor een plek bij de laatste 16. Gemiddelden Harms 87.89 – O’Shea 84.90

Vandaag weer twee sessies met in de laatste partij van de middag Richard Veenstra tegen Nigel Heydon en in de eerste partij van de avondsessie de Belg Roger Janssen tegen Nederlander Wouter Vaes.

Het overzicht van de speelvolgorde van vandaag;

Zondagmiddag 6-jan
Pos  Player Player    score
14:00 Scott Waites – Eng Jeffrey van Egdom – Bel 3 1
15:15 Brian Lokken – Den Krzysztof Kciuk – Pol 1 3
16:30 Deta Hedman – Eng Maria O’Brien – Eng 0 2
17;00 Richard Veenstra – Ned Nigel Heydon 3 2
Zondagavond 6-jan
Pos  Player Player  score
20:00 Roger Janssen – Bel Wouter Vaes – Ned 3 0
21:15 Fallon Sherrock – Eng Corrine Hammond – Austr 2 0
21:45 Mark McGrath – Nw Zld Adam Smith-Neale – Eng 3 0
23:00 Wayne Warren – Wal Mark Layton – Wal

 

Foto © NDB – Evert Zomer 2019