Tranen bij bereiken laatste 16

Het moest van heel diep komen maar 1 pijl op dubbel 16 was de reddende engel voor Richard Veenstra in de sudden death leg tegen Nigel Haydon. En dat was wel zo een pak van zijn hart dat de ogen vol liepen voor het behalen van de laatste 16.

Het was een partij met pieken en dalen waarin Veenstra 1-0 voor kwam maar daarna om de een of andere rede niet meer constant in zijn spel komen kon wat voor de super trage Haydon koren  op de molen was. Heydon sloeg dan ook keihard terug met een 3-0 set winst in set 2 en met 3-1 maakte hij 1-2 in sets. Het zag er niet rooskleurig uit voor Veenstra die met 86.47 gemiddeld bijna 6 punten minder per beurt scoorde dan Heydon. Maar Richard vond het bord in de vierde set terug en kwam met 3-1 op 2-2 en zijn gemiddelde steeg van 86 naar 91.23.

Het werd een spannende vijfde set en daar kon Richard niet echt goed mee omgaan. Alhoewel hij wel de eerste leg met de darts pakte kwam Heydon weer gelijk zo ook na 2-1 werd het 2-2 en begon met aan de tie break. In die tie break komt Richard in leg 8 op tops maar krijgt 132 om de oren van Heydon voor 4-4. Aangeslagen door die finish ziet Richard de volgende leg tegen de dart in naar Heydon gaan die dus 1 leg verwijderd is van de volgende ronde. Met Richard op 36 mist Nigel dan de bull voor 122 en gaat 36 uit voor 5-5.

Richard mag dan beginnen na bullen en komt na 12 pijlen op 35. Heydon krijgt dan 76 niet uit en beslist Veenstra met 2 darts de match in zijn voordeel. Gemiddelden Veenstra 89.68 – Heydon 93.08

In de eerste partij ging Jeffrey van Egdom met 3-1 onderuit tegen Scott Waites.  van Egdom wist nog 1-1 te maken maar daarna won Waites 2 sets met 3-1 voor de partij. Gemiddelden Waites 86.55 – van Egdom 82.08.

In een matige voorronde partij tussen de Deen Brian Lokken en de Pool Krzysztof Kciuk won de Pool met 3-1. Hij stond al snel 2-0 voor en bijna werd het 3-0 maar de derde set ging met 3-2 naar de Deen die vervolgens in de vierde set geen leg mee kreeg en dus is uitgeschakeld.  Gemiddelden Lokken 77.17 – Kciuk 79.37. Kciuk is nu de tegenstander van Dave Parletti uit Engeland die zijn debuut gaat maken op Lakeside.

De dames partij tussen Deta Hedman en Maria O’Brien werd opnieuw een enorme teleurstelling voor Deta Hedman die het niet lukt om optimaal te presteren op dit podium. Ze kwam 1-0 voor in de eerste set maar daarna won O’Brien 2 legs op rij voor 2-1 in deze set. Hedman kon nog 2-2 maken maar de vijfde leg ging met de darts naar Maria voor de eerste set.

In set twee leek het na 2-0 achter dat Deta alles van zich af had gegooid en kwam ze knap terug naar 2-2. En ze had kansen in de vijfde leg van die set maar kreeg 36 niet uit en vindt O’Brien 52 met 3 pijlen voor de match. Gemiddelden Hedman 68.50 – O’Brien 71.51

De avondsessie wordt begonnen met een voorronde wedstrijd tussen Zuiderbuur Roger Janssen en Nederlander Wouter Vaes, dit is de enige Nederlander die vanavond in actie komt.