Fallon Sherrock op koers voor eerste Lakeside titel

Dag twee van het BDO Lakeside World Professional Darts Championship zit er op en wie weet zagen we in de avondsessie wel de nieuwe wereldkampioen bij dames, Fallon Sherrock. Want deze dame liet een sterk staaltje darts zien in haar partij tegen de Australische Corrine Hammond.

In 3 legs won de Engelse Sherrock de eerste set en stond er een 98.02 gemiddelde op het scorebord. In set twee nam Hammond met de darts de leiding in deze set maar kon niet op tegen het sterke spel van Fallon die twee legs later 2-1 voorkwam en de laatste leg met 15 darts in haar voordeel besliste voor een plek bij de laatste 8 waar ze zal spelen tegen Maria O’Brien.

De avond begon slecht voor Wouter Vaes die met 3-0 verloor van de Belg Roger Janssen. Wouter Vaes kon niet het spel brengen wat hij normaliter in huis heeft en ging er met twee keer een 3-1 set verlies van af. Dit tot grote verbazing van zijn tegenstander Roger Janssen die op heel veel meer tegenstand had gerekend. gemiddelden Janssen 82.43 – Vaes 78.68.

Nieuw Zeelander Mark McGrath bereikte met een white wash de volgende ronde waar het echte werk hem wacht omdat in deze ronde titelverdediger Glen Durrant zijn tegenstander is. Zijn partij tegen Adam Smith-Neale was een makkie omdat Smith-Neale met een gebroken been de wedstrijd speelde. Te veel pijn en een ongelukkige stand voor het gooien leverde Adam niets op en was dan in 9 legs uitgespeeld.

In de laatste match van de avond liet Welshman Wayne Warren ook zien een titelkandidaat te zijn. Hij speelde een sterke wedstrijd tegen landgenoot en vriend Mark Layton die het Warren alleen in de eerste set nog lastig maken kon (3-2 voor Warren). De twee set er na zakten de scores bij Layton tegen een Warren ‘on fire’ en verloor Layton deze sets met 3-1 en 3-0. Gemiddelden Warren 97.71 – Layton 86.91

Ook vandaag, maandag 7 januari weer twee sessies met in de eerste wedstrijd Andy Hamilton die de stap terug naar de BDO heeft gemaakt en in de laatste wedstrijd van de middag Willem Mandigers tegen Paul Hogan. Geen Nederlanders in de avondsessie, Michael Unterbuchner opent de avond tegen de Australiër Justin Thompson en in de derde wedstrijd mag Roger Janssen aantreden tegen Welshman Jim Williams.

Maandagmiddag 7-jan
Pos  Player Player    score
14:00 David Cameron – Can Andy Hamilton – Eng 3 0
15:15 Oliver Ferenc – Serv Ryan Hogarth – Schot 3 1
16:30 Willem Mandigers – Ned Paul Hogan – Eng 3 0
Maandagavond 7-jan
Pos  Player Player  score
20:00 Michael Unterbuchner – Dui Justin Thompson – Austr
21:15 Anastasia Dobromyslova – Rus Laura Turner – Eng
21:45 Jim Williams – Wal Roger Janssen – Bel
23:00 Daniel Day – Eng Dean Reynolds – Wal