Willem Mandigers temt ‘Crocodile Dundee’

Een geweldige prestatie van Willem Mandigers die in 3 sets Engelsman Paul Hogan met de bijnaam ‘Crocodile Dundee’ klopte in de laatste wedstrijd van de middagsessie. Van dartsveteraan Hogan werd toch verwacht dat hij de laatste 16 kon bereiken maar kreeg de kous op de kop van Mandigers die sterker was op de dubbels.

Mandigers gooide zelfs in de partij 160 uit maar liep qua scorend vermogen achter op Hogan die 88.32 noteerde in de wedstrijd tegen 82.68 voor Mandigers. Maar alles draait om de dubbels en die vond Willem snel voor een verdiende 3-0 overwinning en een plek bij de laatste 16. in die ronde treft Mandigers Wesley Harms een Nederlands onderonsje dus.

Er werden 3 wedstrijden gespeeld op maandagmiddag en naar de eerste werd ook vol belangstelling uitgekeken. In die partij maakte Andy Hamilton namelijk zijn debuut op Lakeside en men was benieuwd wat deze ex PDC speler zou laten zien tegen de Canadees David Cameron. Helaas werd het geen op de punt van de stoel zitten wedstrijd die eindigde in een 3-0 nederlaag voor Hamilton die met 3-1, 3-2 en 3-0 werd geklopt door Cameron. Gemiddelden Cameron 86.16 – Hamilton 83.53.

De tweede match was een voorronde wedstrijd tussen de Serviër Oliver Ferenc en de Schot Ryan Hogarth. Er werd veel verwacht van de Schot maar die kon op dit wereldpodium de druk toch niet van zich afspelen en verloor uiteindelijk de partij met 3-1. Ferenc speelde een goede match met een 100.20 gemiddelde. Hogarth noteerde 97.00 Ferenc is door naar de eerste ronde en gaat het opnemen tegen Gary Robson.

Alle voorronde wedstrijden zijn nu gespeeld en de wedstrijden die nu nog resten zijn eerst die voor een plek bij de laatste 16 heren of beste 8 dames. Vanavond 4 wedstrijden met in de eerste wedstrijd de verrassende halve finalist van 2018 Michael Unterbuchner en in de tweede partij 3-voudig Lakeside World Pro kampioene Anastasia Dobromyslova.

Het overzicht voor vanavond:

Maandagavond 7-jan
Pos  Player Player  score
20:00 Michael Unterbuchner – Dui Justin Thompson – Austr 3 2
21:15 Anastasia Dobromyslova – Rus Laura Turner – Eng 2 0
21:45 Jim Williams – Wal Roger Janssen – Bel 3 2
23:00 Daniel Day – Eng Dean Reynolds – Wal 1 3