Aileen de Graaf met horten en stoten naar de kwartfinale Lakeside

Aileen de Graaf heeft de kwartfinale bereikt van het BDO Lakeside World Professional Darts Championship in Frimley Green. Ondanks de 2-0 uitslag werd deze partij toch met horten en stoten gewonnen van de Engelse Paula Jacklin.

Jacklin speelde zeker geen beste wedstrijd maar kon in de eerste set toch een leg afsnoepen van Aileen. De scores gingen op en neer van Aileen en in de derde leg scoorde ze zelfs geen beurt boven de 100. Leg 4 liep wat beter en met 1 pijl op dubbel 15 maakte ze 1-0 in sets.

Set 2 begint Aileen en goed met 2 maal een 140 en in 17 darts maakt ze 1-0. Ondanks de 180 van Jacklin in leg twee breekt de Graaf de Engelse voor 2-0 maar ze wordt echter terug gebroken in leg 3 waarin Aileen opnieuw geen scores boven de 100 weet te gooien. Gelijk aan set 1 pakt Aileen dan met 19 darts de vierde leg en de set. Gemiddelden de Graaf 72.11 – Jacklin 65.35

In de openingswedstrijd zorgde de Pool Krzysztof Kciuk voor opnieuw een verrassing in dit toernooi door de als 11de geplaatste Dave Parletti te kloppen met 3-1 te kloppen. Daar had niemand op gerekend maar debutant Kciuk die zijn kracht haalde uit het thuis publiek dat Parletti aanmoedigde klaarde in vier sets deze klus. In een goede eerste set maakte hij met 3 gewonnen legs 1-0. Parletti maakte met 3-1 in set 2 1-1 met een 140 finish en gebaarde naar het publiek dat het zijn podium was. Kciuk dacht daar anders over en maakte 2-1 met een fraaie 143 finish in de vierde leg van set 3.

In set 4 kwam Parletti zelfs 2-0 voor echter 2 legs verder stonden de heren weer gelijk door twee sterk gespeelde legs van Kciuk die met een 17 darter ook de vijfde leg won en door is naar de laatste 16 waar Scott Mitchell zijn tegenstander is. Gemiddelden Parletti 83.83 – Kciuk 85.93

Mitchell won namelijk vrij gemakkelijk de partij tegen de Serviër Oliver Ferenc. Ferenc speelde ver beneden het niveau van gisteren toen hij met 3-1 van de Schot Ryan Hogarth won en stond na twee sets die met 3-0 gewonnen werden door Mitchell al 2-0 achter. Hij kon in de derde set zijn gezicht redden door twee legs te pakken maar de vijfde leg ging weer naar Scott voor een 3-0 eindstand. Gemiddelden Mitchell 94.64 – Ferenc 85.60

Ross Montgomery the Boss kon in de laatste match van de middag tegenstander Scott Baker echter niet de baas en verloor in 3 sets. Set 1 , 2  en 3 verloor Ross met 3-1 en is uitgespeeld op dit toernooi. Gemiddelden Montgomery 79.30 – Baker 83.17

Vanavond de laatste wedstrijden uit de eerste ronde van het herentoernooi met in de derde wedstrijd Chris Landman die het opneemt tegen Kyle McKinstry maar vol belangstellin wordt er uitgekeken naar de eerste partij waarin titelverdediger Glen Durrant speelt tegen Mark McGrath uit Nieuw Zeeland. Komt Duzza op koers of zorgt de Nieuw Zeelander voor een verrassing?