Roger Janssen bezwijkt in laatste set onder de druk

Helaas is voor de Belg Roger Janssen de Lakeside voorbij. Het lukte hem niet, na het verrassend uitschakelen van Wouter Vaes in de voorronde, om ook de als derde geplaatste Welshman Jim Williams uit het toernooi te spelen.

En hij begon zo goed aan de wedstrijd want de eerste set ging met 3-0 naar de Belg maar ondanks een break in de eerste leg van set 2 gaat de set met 3-2 naar Williams. Maar vanaf set drie wordt de druk groter en mist hij twee darts voor 2-0 en is er uiteindelijk een vijfde leg nodig om een set winnaar te krijgen. Die gaat alsnog naar Janssen die 2-1 voor komt maar toch is al te zien dat het minder soepel verloopt.

Gevolg de vierde set pakt Williams met 3-1 en in de beslissende set zakt Roger helemaal door het ijs en verliest deze met 3-0 en is daarmee uitgespeeld op Lakeside.

Ook een narrow escape voor Michael Unterbuchner die de handen vol had aan Australiër Justin Thompson. Michael komt van 2-1 achter in de eerste set toch op 3-2 voor het eerste punt maar met dezelfde cijfers komt Thompson op 1-1. Dan een sterke set van Michi die met 3-0 op 2-1 komt doch in de vierde set met 3-2 de Australiër weer naast hem ziet komen.

Michael begint met de darts aan set vijf houdt zijn leg en komt 1-0 voor. Toch is de tweede leg weer voor Thompson en wordt de druk op Unterbuchner groter. Toch weet hij de twee volgende legs binnen te halen en de partij met 3-2 te winnen voor een plek bij de laatste 16.

Het debuut op Lakeside van de Engelse Laura Turner wil ze graag zo snel mogelijk vergeten. Laura die een tot dan een zeer succesvol seizoen achter de rug had kon dit niet laten zien in haar partij tegen de Russische Anastasia Dobromyslova die met 2 keer 3-0 de partij wist te winnen. Het was echt bedroevend voor Turner die slechts 59.11 gooide in deze partij tegen Dobromyslova 81.98.

In de laatste partij won Welshman Dean Reynolds met 3-1 van Engelsman Daniel Day. Het was niet de avond voor Day op zijn tweede Lakeside optreden, noch de scores nog de dubbels liepen zoals hij graag wilde. En gesteund door de vele fans in de Country Club kreeg Reynolds vleugels. Na een moeizame eerst set die met 3-2 naar Reynolds ging werd set twee met 31- binnen gehaald.

Maar in de derde set zo vlak voor de overwinning zakte de niveau bij Dean in naar een 23.97 gemiddelde in deze set en dat kostte hem een punt want met 3-2 pakte Daniel Day een punt. Dat gaf hem weer enigszins hoop en wist in de vierde set het tot een vijfde leg te brengen. maar als je die dan met een 46 en 48 score begint zet je de deur open voor je tegenstander die dan ook in 17 darts 3-1 scoort voor een plek bij de laatste 16.

Ook vandaag weer twee sessies met in de middagsessie Aileen de Graaf tegen Paula Jacklin. De winnares van de match wordt in de kwartfinale de tegenstander van Anastasia Dobromyslova en in de avondsessie speelt Chris Landman tegen de Noord Ier Kyle McKinstry met als inzet een plek bij de laatste 16. De wedstrijden van vandaag zijn de laatste van de eerste ronde en zal de indeling voor de tweede ronde bekend worden.

Dinsdagmiddag 8-jan
Pos  Player Player    score
14:00 Dave Parletti – Eng Krzysztof Kciuk – Pol 1 3
15:15 Scott Mitchell – Eng Oliver Ferenc – Serv 3 0
16:30 Aileen de Graaf – Ned Paula Jacklin – Eng 2 0
17:00 Ross Montgomery – Schot Scott Baker – Eng 0 3
Dinsdagavond 8-jan
Pos  Player Player  score
20:00 Glen Durrant – Eng Mark McGrath – Nw Zld
21:15 Lorraine Winstanley – Eng Casey Gallagher – Eng
21:45 Chris Landman – Ned Kyle McKinstry – Nrd Ierl
0:00 Gary Robson – Eng David Cameron – Can

 

Foto © Tiptoppics – Chris Sargeant – 2019