Chris Landman strijdend onderuit tegen McKinstry

Lakeside 2019 was niet voor bestemd voor Chris Landman die jammerlijk met 3-2 verloor van de Noor Ier Kyle McKinstry. In een geweldige partij om naar te kijken werd in de tweede leg van de beslissende vijfde set tops mist voor een break en 2-0 voor.

McKinstry gooide toen 133 uit voor 1-1 en die finish ging in het koppie van Landman zitten en verloor zo twee legs op rij en daarmee de partij. McKinstry met 3-2 door naar de volgende ronde met een gemiddelde van 91.16 tegen Chris Landman 89.01.

De avond begon met de partij tussen titelverdediger Glen Durrant  en Mark McGrath uit Nieuw Zeeland. McGrath die op eenvoudige wijze naar de volgende ronde kwam vanwege de blessure van zijn tegenstander had niets in te brengen tegen Durrant die met 3-0, 3-1 en 3-2 de partij in zijn voordeel besliste. Toch was Glen niet tevreden met zijn partij omdat hij graag een gemiddelde boven de 110 had willen gooien waarmee hij zijn kwaliteiten aan het publiek tonen kon. Dit was nu 93.90  tegen 82.89 voor McGrath.

Daarna een damespartij tussen de als eerste geplaatste Lorraine Winstanley en landgenote Caey Gallagher waarvan veel werd verwacht. Beide dames speelden onder een enorme druk wat terug te lezen viel in de partij. In de eerste set kwam Lorraine van 2-1 achter terug naar 2-2 en als Casey dan 86 niet uit krijgt maakte ze 3-2 voor de eerste set. In de tweede set gaat het andersom en pakt Casey na een 2-1 achterstand de set.

In de derde set is de druk voor Gallagher toch te groot en daar maakt Lorraine dankbaar gebruik van en wint deze laatste set met 3-0 en is door naar de kwartfinale. Gemiddelden Winstanley 69.25 – Gallagher 71.46

In de laatste partij kwam Gary Robson aan bod tegen Canadees David Cameron. Dit was tevens de laatste partij uit de eerste ronde. Met een zeer teleurstellend resultaat voor Robson die op voorhand had gezegd dat dit jaar het wel eens zijn jaar kom worden op Lakeside. Hij had echter geen rekening gehouden met Cameron die met 3-2 de eerste set binnen haalde.

Robson kon in de tweede set iets terug doen door de vijfde leg van deze set te pakken voor 1-1 maar Cameron sloeg keihard terug in de derde set die met 3-0 naar de Canadees ging. Het vonnis over Robson werd de set erna voltrokken omdat die set ook met 3-1 door Cameron werd gewonnen en het voor Robson weer over en uit is. Gemiddelden Robson 74.35 – Cameron 89.65

Het herentoernooi is nu aangekomen bij de laatste 16, en deze ziet er volgens het lotingsschema zo uit;

Pos  Player Player  score
1 Mark McGeeney (1) – Eng Conan Whitehead – Eng
2 Richard Veenstra (8) – Ned Scott Waites (9) – Eng
3 Mich. Unterbuchner (5) – Dui Wayne Warren (12) – Wal
4 Wesley Harms (4) – Ned Willem Mandigers (13) – Ned
5 Jim Williams (3) – Wal Dean Reynolds – Wal
6 Scott Mitchell (6) – Eng Krzysztof Kciuk – Pol
7 David Cameron – Can Kyle McKinstry – Nrd-Ierl
8 Glen Durrant (2) – Eng Scott Baker – Eng

In het damestoernooi wordt woensdag nog 1 match gespeeld en dan zijn alle kwartfinales bekend. De partij die nog openstaat is die tussen Trina Gulliver en de Poolse Karolina Podgorska.

Foto © Tiptoppics – Chris Sargeant 2019