Drie Nederlanders komen vandaag op Lakeside in actie

Het BDO Lakeside World Professional Darts Championship heren toernooi begint vandaag met de tweede ronde. Nog 16 spelers zijn er over die vanaf vanmiddag 14:00 uur Nederlandse tijd een gooi gaan doen naar een plek in de kwartfinale.

Onder de 16 deelnemers nog 3 Nederlandse heren die vandaag allemaal in actie komen. Helaas spelen twee Nederlanders vandaag tegen elkaar, Wesley Harms en Willem Mandigers dus weten we al zeker dat we er van 1 afscheid moeten nemen en ook dat we minimaal 1 Nederlander in de kwartfinale hebben. Zij openen vandaag de middagsessie om 14:00 uur gevolgd door de laatste damespartij tussen Trina Gulliver en Karolina Podgorska.  De Duitser Michael Unterbuchner speelt in de laatste partij van de middag tegen Welshman Wayne Warren.

De derde Nederlander, Richard Veenstra komt vanavond als laatste in actie. Hij start rond 23:30 uur zijn partij tegen Scott Waites. Een zware partij gezien hetgeen Waites in zijn eerste partij al heeft laten zien.

Mark McGeeney opent de avondsessie tegen Conan Whitehead en in de tweede partij spelen twee Welshmen tegen elkaar, Jim Williams en Dean Reynolds. het format in de tweede ronde is best of 7 sets best of 5 legs met bij gelijke stand in de 7de set een tie break want deze set moet met twee legs verschil worden gewonnen.

Woensdagmiddag 9-jan
Pos  Player Player   score
14:00 Wesley Harms – Ned Willem Mandigers – Ned 2 4
15:45 Trina Gulliver – Eng Karolina Podgorska – Pol 2 1
16:15 Michael Unterbuchner – Dui Wayne Warren – Wal 4 0
Woensdagavond 9-jan
Pos  Player Player  score
20:00 Mark McGeeney – Eng Conan Whitehead – Eng 0 4
21:45 Jim Williams – Wal Dean Reynolds – Wal 4 0
23:30 Richard Veenstra – Ned Scott Waites – Eng 1 4

Foto © Tiptoppics – Chris Sargeant 2019