Donderdag 10 januari ‘Ladies day’ op Lakeside

De zesde speeldag van het BDO Lakeside World Professional Darts Championship is ‘Ladies Day’want van de 8 wedstrijden die er vandaag op het programma staan zijn er 4 uit de kwartfinale van het damestoernooi.

En onder deze 8 dames twee Nederlandse dames, Sharon Prins en Aileen de Graaf. En Sharon speelt als eerste Nederlandse vertegenwoordigster in de tweede partij van de middagsessie tegen de Japanse Mikuru Suzuki (foto). Suzuki zorgde voor een verrassing door de favoriet voor de titel, Lisa Ashton, uit het toernooi te spelen.

Aileen de Graaf speelt in de avondsessie de derde match van de avond. Zij neemt het op tegen Anastasia Dobromyslova en kan rekenen op een geduchte tegenstander. Kan Aileen beter dan wat ze in de eerste match heeft laten zien?

De middagsessie wordt begonnen met de finale van het Lakeside World Youth Championship. Die wordt gespeeld door de Schot Nathan Girvan en de Engelse speler Leighton Bennett en de laatste partij van de middag is er 1 uit het herentoernooi.

Een interessante omdat daarin de Pool Krzysztof Kciuk speelt tegen Scott Mitchell. Kam de Pool opnieuw voor een verrassing zorgen en gaat er opnieuw een geplaatste speler uit het toernooi? Rond kwart over vier vanmiddag kunnen dit bekijken.

Er worden ook nog twee wedstrijden uit het herentoernooi in de avondsessie gespeeld. De laatste twee uit de tweede ronde en dan zijn alle kwartfinales bekend. Na Lorraine Winstanley en Trina Gulliver komen Canadees David Cameron en Kyle McKinstrey op het podium. Gel Durrant sluit de avond af tegen Scott Baker en ook van deze partij wordt vuurwerk verwacht.

De indeling voor vandaag;

Donderdagmiddag 10-jan
Pos  Player Player    score
14:00 Leighton Bennett – Eng Jeugd WK Nathan Girvan – Schot 3 0
15:15 Mikuru Suzuki – Jap Sharon Prins – Ned 2 0
15:45 Maria O’Brien – Eng Fallon Sherrock – Eng 2 0
16:15 Scott Mitchell – Eng Krzysztof Kciuk – Pol 4 0
Donderdagavond 10-jan
Pos  Player Player  score
20:00 Lorraine Winstanley – Eng Trina Gulliver – Eng
20:30 David Cameron – Can Kyle McKinstry – Nrd Ierl
22:15 Anastasia Dobromyslova – Rus Aileen de Graaf – Ned
22:45 Glen Durrant – Eng Scott Baker – Eng

 

Foto © Tiptoppics – Chris Sargeant 2019