Bijna 400 darters op jacht naar 19 PDC Tour Cards

Donderdag 17 januari gaan in Wigan Engeland 397 darters proberen om 1 van de in totaal 19 PDC Tour Cards te bemachtigen. Vier dagen achter elkaar zijn er kwalificatietoernooien waar per dag 2 spelers een Tour Card winnen. In totaal 8 dus via de toernooien en  de beste 11 spelers van de UK Q School Order of Merit krijgen er ook een.

Onlangs was er de Europese Q School waar 4 spelers aan het eind van de dag een Tour Card wonnen. Inmiddels heeft de PDC ook bekend gemaakt dat er nog 7 spelers op basis van hun positie op de Europese Q School Order of Merit een Tour Card krijgen. Deze 7 spelers zijn; Madars Razma (Letland )  Marko Kantele (Finland), Yordi Meeuwisse (Nederland), Vincent van der Meer (Nederland), John Michael (Griekenland), Jose De Sousa (Portugal) en Maik Kuivenhoven (Nederland)

Aan de Engelse UK Q School doen  natuurlijk oud gedienden mee waarvan hun Tour Card verlopen is of al jaren proberen terug te keren in het circuit zoals; Barrie Bates, Andy Boulton, Jamie Caven, Andrew Gilding. Opvallend tussen de deelnemers is de naam van Glen Durrant die afgelopen weekend voor de derde keer wereldkampioen werd op Lakeside.

Maar meer BDO spelers hebben zich ingeschreven om er enkele te noemen. Lisa Ashton, Anastasia Dobromyslova, Deta Hedman, Fallon Sherrock en Lorraine Winstanley, dames die een paar dagen geleden nog schitterden op het Lakeside podium. En van de heren Jim Williams, Conan Whitehead, Daniel Day, Andy Hamilton, Scott Waites en Mark McGeeney.

Mochten deze er in slagen een Tour Card te bemachtigen wordt het een flinke leegloop bij de BDO. Maar gezien het deelnemersveld zal men er echt voor moeten knokken en mocht het op de dag zelf niet lukken dan maar hopen dat er genoeg punten bij elkaar gesprokkeld worden om in de top elf te eindigen.