Michael van Gerwen valt twee keer in de prijzen

Twee awards voor Michael van Gerwen tijdens het 2019 PDC Annual Awards Dinner dat maandag 21 januari in The Dorchester te Londen plaatsvond. Tijdens dit ‘Black tie’ diner worden PDC spelers en medewerkers met een speciale prijs geëerd om hun prestaties of inzet.

Michael van Gerwen viel twee keer in de prijzen. Hij kreeg de PDC speler van het jaar award voor zijn 19 behaalde titels in 2018 en het behalen van zijn derde wereldtitel op 1 januari dit jaar. Zijn tweede award was de Pro Tour speler van het jaar als erkenning van prestaties dit jaar tijdens de Tour zonder registratie van camera’s.

Gary Anderson werd door de fans gekozen als spelers van het jaar. Gedurende het afgelopen jaar konden fans op de PDc website hun stem hiervoor uitbrengen.

Michael Smit werd door de spelers gekozen als speler van het jaar. Als PDPA lid konden zij hiervoor stemmen. Beste nieuwkomer prijs mocht Luke Humphries in ontvangst nemen. Als debutant bereikte hij de kwartfinale van het PDC WK door bij de laatste 16 de toen regerend wereldkampioen Rob Cross uit te schakelen.

De prijs voor de beste prestatie op de televisie ging naar Daryl Gurney voor zijn geweldige inhaalrace op Michael van Gerwen tijdens de Players Championship finale die hij uiteindelijk won.

Max Hopp werd de beste jonge speler van het jaar en PDC direkteur Rod Harrington werd opgenomen in de PDC Hall of Fame vanwege zijn enorme inzet voor de sport.

Ook werden er nog wat speldjes uitgedeeld voor prestaties die niet door de camera werden vastgelegd. Hieronder een totaal overzicht van prijs winnaars en genomineerden.

2019 PDC Annual Awards

PDC Nine-Dart Club

Gold Pins: Gary Anderson, Dimitri Van den Bergh

Silver Pins: Robbie Green, Ian White, Michael van Gerwen (x3), Peter Jacques, John Goldie, Cameron Menzies, Jamie Lewis, Noel Malicdem, Steve Hine, Stephen Bunting, Nathan Aspinall, Dawson Murschell, Dennis Nilsson, Lee Turle, Simon Preston, Adrian Lewis, Vincent van der Voort, James Wade, Krzysztof Ratajski, Rowby-John Rodriguez, George Killington, Peter Hudson, Andrew Gilding, Jimmy Hendriks, Eddie Lovely

ProTour Player of the Year

Winnaar: Michael van Gerwen

Genomineerd: Peter Wright, Rob Cross, Ian White

Best Newcomer

Winnaar: Luke Humphries

Genomineerd: Danny Noppert, Ryan Joyce, Luke Humphries, Gabriel Clemens

Televised Performance of the Year

Winnaar: Daryl Gurney (Players Championship Finals Final v Michael van Gerwen)

Genomineerd:  Michael van Gerwen (Premier League Final v Michael Smith), Gary Anderson (World Matchplay Quarter-Final v Joe Cullen), Michael Smith (World Championship Semi-Final v Nathan Aspinall), Luke Humphries (World Championship Fourth Round v Rob Cross)

Fans’ Player of the Year

Winnaar: Gary Anderson

Runner-up: Michael van Gerwen

PDPA Players’ Player of the Year

Winnaar: Michael Smith

Runner-up: Michael van Gerwen

Young Player of the Year

Winnaar: Max Hopp

Genomineerd:  Dimitri Van den Bergh, Jeffrey de Zwaan, Luke Humphries

PDC Hall of Fame Inductee

Rod Harrington – PDC Director and two-time World Matchplay Champion

Player of the Year

Winnaar: Michael van Gerwen

Genomineerd: Gary Anderson, Michael Smith, James Wade

Foto: © Lawrence Lustig – PDC 2019