Flinke geldboete voor Gerwyn Price, Anderson krijgt waarschuwing

De Darts Regulation Authority, the DRA heeft op 11 januari uitspraak gedaan inzake het gedrag van Gerwyn Price en Gary Anderson tijdens de BWIN Grand Slam of Darts die vorig jaar november werd gehouden.

Tijdens dit toernooi dat Price uiteindelijk won waren er tijdens de kwartfinale tegen Simon Whitlock en finale tegen Gary Anderson een paar incidenten die in strijd zijn met de regels van de DRA.

Zijn buitensporige vieringen tijdens de wedstrijd tegen Whitlock en Anderson vond de DRA een poging om zijn tegenstander van slag te brengen om zo zijn voordeel te halen. En gezien in 2017 Price ook al eens voor ongepast gedrag een boete gekregen had kreeg Price voor in het diskrediet brengen van de sport tijdens de kwartfinale een boete opgelegd van £ 8.000,= en voor het zelfde feit in de finale een boete van  £ 12.000,=

Tevens kreeg hij een voorwaardelijke straf van 3 maanden opgelegd. Deze straf houdt in dat bij een nieuwe overtreding hij voor 3 maanden wordt geschorst. Maar daarmee was de kous nog niet af want Gerwyn Price kreeg ook nog een boete van  £ 1.500,= voor het plaatsen van ongepaste teksten op diverse sociale media

Gary Anderson die tijdens de finale Price een duw gaf kreeg van de commissie een formele waarschuwing. Men is van mening dat ongeacht de provocatie spelers de handen van elkaar af moeten houden maar vonden het een niet agressieve duw en kwamen zo op deze beslissing.

Beide spelers hebben 14 dagen de tijd om tegen deze beslissingen in beroep te gaan.