Michael van Gerwen op koers voor prolongatie BetVictor Masters titel

Titelverdediger van de BetVictor Masters titel, Michael van Gerwen ligt op koers om ook dit jaar deze titel mee naar huis te nemen. Drievoudig PDC wereldkampioen klopte op de openingsavond van dit toernooi tegenstander Jonny Clayton met 10-5 en speelt nu zondagmiddag verder in de kwartfinale van dit toernooi.

In de Marshall Arena te Milton Keynes Engeland is Michael van Gerwen nu al voor de 17de keer ongeslagen en is na deze overwinning een stap dichterbij gekomen om voor de vijfde keer op rij een grote titel te winnen.

Van Gerwen heerst in de partij tegen Clayton die na 3 legs nog geen pijl op de dubbel had kunnen gooien. na 4-0 kwam Clayton iets terug, 4-2. Maar na 7-5 nam van Gerwen het roer vast in handen en eindigde de match met 10-5.

De openingspartij tussen Daryl Gurney en Dave Chisnall kreeg na een 5-1 voorsprong voor Gurney een onverwachte wending. Chsinall kwam sterk terug en kwam na 8-7 achter uiteindelijk gelijk en pakte ook de twee daar op volgende legs voor een 10-8 eindstand.

In de tweede partij was Simon Whitlock niet opgewassen tegen Mensur Suljovic. Mensur die er tijdens het PDC WK al in de eerste ronde uitvloog gunde Simon slecht 1 leg in deze partij die de Oostenrijker met 10-1 won.

Stephen Bunting, als invaller voor de geblesseerde Gary Anderson, speelde een partij die over de volle lengte ging tegen Darren Webster. Ondanks zijn 4-1 voorsprong was Bunting niet zeker van zijn zaak. Darren Webster heb je niet zo maar verslagen en dat maakte hem nerveus maar kon zijn zenuwen bedwingen in de 19de alles beslissende leg nadat Webster een matchdart mist en hij dubbel 8 vindt voor een 10-9 overwinning.

Bunting speelt nu zondagmiddag de kwartfinale tegen Dave Chisnall. Mensur Suljovic is de tegenstander voor Michael van Gerwen in die ronde.

Eerst ronde
Pos  Player Player    score
1 Michael van Gerwen (1) Jonny Clayton (16) 10 5
2 Mensur Suljovic (8) Simon Whitlock (9) 10 1
3 Daryl Gurney (5) Dave Chisnall (12) 8 10
4 Stephen Bunting Darren Webster (13) 10 9
5 Rob Cross (2) Joe Cullen (15)
6 Gerwyn Price (7) James Wade (10)
7 Michael Smith (6) Ian White (11)
8 Peter Wright (3) Adrian Lewis (14)
 Laatste 8
Pos  Player Player    score
1 Michael van Gerwen (1) Mensur Suljovic (8)
2 Dave Chisnall (12) Stephen Bunting
3
4

Indeling wedstrijden voor zaterdagavond 2 februari aanvang 20:00 uur

Zaterdag
Pos  Player Player    score
1 Gerwyn Price James Wade
2 Rob Cross Joe Cullen
3 Michael Smith Ian White
4 Peter Wright Adrian Lewis

 

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2019