PDC Premier League 2019 start in Newcastle

Donderdag 7 februari is de eerste avond van de PDC Premier League. En gelijk al op de eerste avond een partij om naar uit te kijken, namelijk die tussen Michael van Gerwen en Michael Smith.

Een herhaling van de WK finale begin dit jaar waarin Smith de nodige kansen miste voor de titel en van Gerwen de eer opstreek. Voor van Gerwen start in Newcastle de jacht op zijn vijfde Premier League titel en mogelijk zijn vierde op rij.

Een deelnemersveld zonder Gary Anderson die om gezondheidsredenen de Premier League laat lopen en hij wordt in Newcastle vervangen door Chris Dobey die het in de derde partij van de avond gaat opnemen tegen Mensur Suljovic.

Tweede Nederlander in het deelnemersveld, Raymond van Barneveld, en bezig aanzijn laatste jaar als profdarter opent in Newcastle de avond tegen James Wade. Wordt de eerste klap een daalder waard voor RvB? Het zal moeilijk worden tegen de altijd zeer constant spelende Wade.

Gerwyn Price speelt in de tweede match tegen Daryl Gurney en de avond wordt afgesloten door Peter Wright tegen Rob Cross. Wat kan Rob Cross nog na een teleurstellend jaar na zijn WK titel en zijn nederlaag in de BetVictor Masters van afgelopen weekeinde.

De wedstrijden beginnen rond 20:00 uur Nederlandse tijd volgens het onderstaande schema en worden best of 12 legs gespeeld.

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2019