Wesley Schols wint eerste editie Tamara’s Horeca Open

Afgelopen zaterdagavond werd de eerste editie van het Tamara’s Horeca Open gespeeld in Ooltgensplaat. Zestig deelnemers, waaronder vijf dames, wisten de locatie te vinden op het mooie Goeree-Overflakkee.

Deze zestig werden verdeeld over diverse poules en daarna werd er een winnaars- en verliezersronde gespeeld, zoals elk toernooi meetellend voor de Dartshop Kattestaart Road to the Winmau Ranking 2018-2019.

Helaas ook ditmaal slechts vijf dames, die gebruik hebben gemaakt van onze rankingactie: eenmalig inschrijfgeld betalen en deelnemen aan zowel het aparte damestoernooi, als het hoofdtoernooi. In het aparte damestoernooi was het deze dag thuisspeler Carlein de Vos, die er met de overwinning vandoor ging, dit nadat zij Claudia van Driel wist te verslaan in de finale.

In de verliezersronde was het Hans v.d. Hoek die in de finale te sterk was voor Daniel Both. Verliezend halvefinalisten waren Ricardo van der Mark en Lex Tuinenburg. Hoogste finish deze dag kwam uit handen van Tiemen Voogd, hij finishte 161. Dat het weer een toernooi was van een ongekend hoog niveau, bleek wel weer uit het aantal maximale scores die gegooid werden. Het werd zelfs het recordaantal van 53 stuks, waarvan Wesley Schols met 14 stuks de grootverbruiker was.

In de winnaarsronde was het weer hard tegen hard en zagen we weer de nodige verrassingen. Zo verloren Rene Molendijk, Martin Jongejan en Danny van Trijp al in een vroeg stadium, waardoor de ranking weer iets meer open ligt met nog slechts drie toernooien te gaan. De uiteindelijke finalisten werden Mitchell Schukkmann en Wesley Schols, beide heren stonden uitstekend te gooien deze avond. Schukkmann was eerder te sterk voor Danny Blok (3-0), Martin Jongejan (3-1), Peter de Bruin (4-2) en Mike de Decker (4-3).

Wesley Schols behaalde de finale na overwinningen op Jan van der Rassel (3-2), Roy Bevelander (3-0), Roy Moerenhout (4-1) en Nigel van Milligen (4-3). Dat gaf wel aan dat beide heren in uitstekende vorm verkeerde deze avond, tenslotte versloegen zij hiervoor de ene sterke darter na de ander. De finale tussen Schukkmann en Schols bleek dan ook echt een kraker, waarbij de laatste leg de beslissing zou brengen. Schols bleek hier iets koelbloediger en wist hierdoor de eerste editie van het Tamara’s Horeca Open te winnen.

Net als na elk toernooi de nodige huishoudelijke mededelingen. Hierbij willen wij onze excuses aanbieden aan Matthieu de Loos, dit aangezien wij hem strafpunten hadden gegeven voor het niet schrijven na een verloren partij. Dit bleek een administratieve fout, want De Loos heeft wel degelijk geschreven. Daarentegen zijn er tijdens het Tamara’s Horeca Open wel drie spelers geweest die het nodig vonden om niet te schrijven. Voor nu krijgen Roy Bevelander, Andre Makking en Gert van den Tuinen drie strafpunten, mochten zij de volgende keer weer deelnemen en niet schrijven, dan wordt men geschrapt uit de Dartshop Kattestaart Road to the Winmau Ranking.

Uitslagen Tamara’s Horeca Open 2019

Laatste 16

Nigel van Milligen – John de Ruyter = 3-2

Wesley Plaisier – Anoop Ramdajal = 3-1

Roy Moerenhout – Jan de Viet = 3-1

Roy Bevelander – Wesley Schols = 0-3

Martin Kersbeeck – Peter de Bruin = 0-3

Mitchell Schukkmann – Martin Jongejan = 3-1

Sander van Oostenbrugge – Mike de Decker = 0-3

Jan Huiskes – Nigel Lloyd = 2-3

Kwartfinale

Nigel van Milligen – Wesley Plaisier = 4-2

Roy Moerenhout – Wesley Schols = 1-4

Peter de Bruin – Mitchell Schukkmann = 2-4

Mike de Decker – Nigel Lloyd = 4-3

(Verliezers 25 euro)

Halve finale

Nigel van Milligen – Wesley Schols = 3-4

Mitchell Schukkmann – Mike de Decker = 4-3

(Verliezers 75 euro)

Finale

Wesley Schols – Mike de Decker = 5-4

(Winnaar 250 euro / Verliezer 150 euro)

Volgende rankingtoernooi zal gespeeld worden op zaterdag 9 maart 2019. Het betreft dan het Rozenburg Open Darts 2019 in het Hof van Rozenburg, te Rozenburg. Ook hier wordt er weer gestart om 19.00 uur en is er een totaal prijzengeld van 400 euro, waarvan de winnaar er met 150 euro vandoor gaat.

Buiten de ranking om organiseert Dartshop Kattestaart ook nog andere toernooien. Zo zal er op zaterdag 16 februari 2019 het Open Den Bommel georganiseerd worden. Hier is een totale prijzenpot van ruim 3.000 euro en ligt er een hoofdprijs klaar van 1.000 euro.

Om 10.45 uur zal er eerst een koppeltoernooi en damestoernooi gespeeld worden en rond de klok van 14.00 uur zal er gestart worden met het hoofdtoernooi (poules + wr/vr). Voor meer informatie en inschrijven verwijzen we u naar www.dartshopkattestaart.nl