Vijfde titel voor Price in druk PDC weekend

Een druk weekend voor de PDC speler die naar Barnsley Engeland zijn gereisd. Er staan dit weekend namelijk de nodige toernooien op het programma dus begon het feest al op vrijdag.

Op het programma die vrijdag de kwalificatie toernooien voor de eerste twee European Tour toernooien in Leverkusen en Hildesheim. Begonnen werd met de kwalificatietoernooien voor Engelse spelers en aansluitend die voor de overige landen.

Via het UK Quailfier 1 plaatsen Mervyn King, Justin Pipe, Scott Taylor, Ricky Williams, Adam Hunt, Steve Beaton, William Borland, Ross Smith, Glen Durrant, Ritchie Edhouse, Josh Payne, Jason Wilson, Ted Evetts, Wayne Jones, Matthew Dennant, Ryan Meikle, Matthew Edgar, Martin Atkins (Leeds) zich.

In het volgende toernooi, het UK Qualifier 2 Mervyn King, Martin Atkins (Leeds), James Wilson, Ricky Evans, Steve Beaton, Dave Prins, Luke Humphries, Andrew Gilding, Jamie Hughes, Josh Payne, Mickey Mansell, Mark Dudbridge, Scott Taylor, Simon Stevenson, Nathan Aspinall, Andy Boulton, Robert Thornton, Keegan Brown.

Daarna was het de beurt aan de Europese Tour Card houders en in het eerste toernooi wist Raymond van Barneveld zich na twee jaar weer eens te plaatsen voor een Euro Tour hij deed dit met; Kim Huybrechts, Jeffrey de Zwaan, Krzysztof Ratajski, Dimitri Van den Bergh en Vincent van der Voort

In het tweede kwalificatietoernooi plaatsten

Tytus Kanik, Mario Robbe, Dimitri Van den Bergh, Ron Meulenkamp, Gabriel Clemens, Madars Razma zich.

Op zaterdag 23 februari werd Players Championship 5 gespeeld met Gerwyn Price aan het eind van de dag als grote winnaar. Het werd de vijfde titel voor Price die in de finale Oosterbuur Gabriel Clemens met 8-4 klopte.

Er werden die dag weer twee negen darters gegooid. Scott Baker zette de eerste achter zijn naam bij de laatste 32 maar verloor die partij echter wel. Danny Noppert gooide de tweede van de dag. In de halve finale tegen Gabriel Clemens om 4-1 voor te komen maar ook hij verloor uiteindelijk zijn partij.

Uitslagen vanaf de laatste 16:

  
Pos  Player Player    score
1 Ian White Glen Durrant 6 5
2 Gerwyn Price Jonny Clayton 6 5
3 Rob Cross Dave Chisnall 5 6
4 James Wade Ricky Evans 6 3
5 Gabriel Clemens Ross Smith 6 4
6 John Henderson Max Hopp 6 5
7 Ryan Searle Joe Cullen 6 4
8 Mensur Suljovicq Danny Noppert 3 6
 Laatste 8
Pos  Player Player    score
1 Ian White Gerwyn Price 2 6
2 Dave Chisnall James Wade 6 3
3 Gabriel Clemens John Henderson 6 4
4 Ryan Searle Danny Noppert 4 6
 Halve finale
Pos  Player Player    score
1 Gerwyn Price Dave Chisnall 7 4
2 Gabriel Clemens Danny Noppert 7 5
 Finale
Pos  Player Player    score
1 Gerwyn Price Gabriel Clemens 8 4

Vandaag, zondag 24 februari wordt het zesde Players Championship toernooi en kan hier worden gevolgd.