Is Steve Beaton dit weekend nog te stoppen

Steve Beaton is de enige speler in het overgebleven deelnemersveld van de Ladbrokes UK Open die alle edities heeft meegespeeld en ook vandaag zien we deze dartsveteraan terug op het podium in de kwartfinale.

Daar gaat Beaton het opnemen tegen Michael Smith die gisteren met ruime cijfers de enige overgebleven Nederlander in de UK Open, Jemaine Wattimena, versloeg.

Is Beaton, die verrassend Gary Anderson in de vierde ronde klopte, dit weekend wel te stoppen want de 55-jarige dartsveteraan steekt in goede vorm. Gisteren bij de laatste 16 klopte Beaton met een 102 finish voor 10-8 nog Dimitri Van den Bergh een finish die hij in de eerste leg van de wedstrijd ook wist te raken.

Andere kwartfinalisten zijn Rob Cross die gisterenavond  Cristo Reyes klopte en Gerwyn Price die met ruime cijfers Krzysztof Ratajski klopte. Price was in het begin van de partij wat geïrriteerd omdat hij geluiden op het podium hoorde die hem uit zijn spel haalde maar dat weerhield hem niet om met 10-3 de Pool naar huis te sturen.

Ross Smith klopte verrassend James Wade met 10-7. Wade was het in die partij eventjes helemaal kwijt en dat kostte hem de wedstrijd.

Simon Stevenson is deze editie ook een speler die voor verrassingen zorgt. Bij de laatste 16 klopte Stevenson in de beslissende leg Dave Chisnall na eerst 8-4 achter te hebben gestaan. Simon treft nu in de kwartfinale Gerwyn Price.

Nathan Aspinall speelt in de kwartfinale tegen Ross Smith. Nathan moest hiervoor wel Steve Lennon kloppen die aanvankelijk een voorsprong nam in de wedstrijd en na 10 gespeelde legs 7-3 voorstond.

De laatste kwartfinalist die in de openingswedstrijd van vanmiddag het moet opnemen tegen Rob Cross is Jos Payne. Josh maakte gisterenavond een einde aan de titel aspiraties van Simon Whitlock door de Australiër met 10-7 te kloppen.

Lange tijd ging het om en om. Dan stond Whitlock voor dan weer Josh Payne maar na 7-7 wist Payne het verschil te maken door de volgende 3 legs op rij te winnen.

Uitslagen laatste 16:

Podium 1
Ross Smith 10-7 James Wade
Gerwyn Price 10-3 Krzysztof Ratajski
Michael Smith 10-3 Jermaine Wattimena
Rob Cross 10-6 Cristo Reyes

Podium 2
Nathan Aspinall 10-8 Steve Lennon
Simon Stevenson 10-9 Dave Chisnall
Steve Beaton 10-8 Dimitri Van den Bergh
Josh Payne 10-7 Simon Whitlock

Vanaf nu worden de wedstrijden alleen op het hoofdpodium gespeeld en de indeling voor vanmiddag is;

Rob Cross v Josh Payne
Michael Smith v Steve Beaton
Simon Stevenson v Gerwyn Price
Nathan Aspinall v Ross Smith

Deze ronde gaat nog over best of 19 legs. Vanavond als de halve finales en finale gespeeld worden is het format best of 21 legs.

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2019