Nathan Aspinall pakte eerste ‘major’ titel in stijl

Met een geweldige 170 finish heeft Nathan Aspinall zondagavond in Minehead voor het eerst in zijn carrière een major titel, het Ladbrokes UK Open, gewonnen.

Vijf jaar geleden nog zat ‘the Asp’ nog met zijn opa achter in de tent in Minehead en zei toen tegen zijn opa dat hij minstens zo goed darten kon als de spelers op dat podium en nu is hij de eerste speler die niet in de top 32 van de PDC staat die deze titel op naam wist te schrijven.

Nathan versloeg in de finale Rob Cross die voor het eerst na het behalen van de wereldtitel in 2018 weer een finale van een groot tv toernooi wist te bereiken. Cross die goede herinneringen heeft aan Minehead omdat daar zijn carrière ooit begonnen in schaamde zich na afloop voor zijn optreden voor het geweldige publiek in Minehead maar de pap was op en liet hij een van zijn slechtste wedstrijden ooit zien.

Even ervoor in de halve finale speelde Cross nog wel een goede wedstrijd tegen Michael Smith. En in die wedstrijd was het Smith waar de fut uit was en met 11-7 deze match verloor.

Aspinall rekende in de halve finale af met Gerwyn Price. En ook bij Price was de scherpte er af en verloor the Iceman met 11-9.