Stijgers en dalers PDC Order of Merit na UK Open

De nieuwe stand van de PDC Order of Merit na de Ladbrokes UK Open heeft de PDC zojuist gepubliceerd met Nathan Aspinall die met stip op plaats 16 is beland.

Door zijn geweldige overwinning afgelopen weekend in Minehead steeg Aspinall maar liefst 17 plaatsen en staat nu op plek 16 van de Order of Merit. In de top 13 vond geen verschuiving plaats en bleef iedereen staan zoals het was. Rob Cross, runner up van het UK Open kwam wel vaster in het zadel op plek 2 te zitten door een positieve stijging van zijn saldo met £ 33.500,=

Na Aspinall maakte Dimitri Van den Bergh een sprong van 3 plaatsen en viel Raymond van Barneveld net buiten de top 32. Hij zakte 5 plaatsen en staat £ 1.000,= achter op Benito van de Pas die op plek 32 staat en 1 plaats is gezakt.

Peter Wright verloor het meest de afgelopen periode zijn prijzengeld kelderde maar liefst met £ 68.000,=

Ondanks een goed UK Open zakte Jermaine Wattimena toch 1 plaats op de Order of Merit en staat momenteel op plek 25 net voor Jelle Klaasen die plek 28 inneemt.

Hieronder een overzicht van de top 34 van de PDC Order of Merit bijgehouden door Christopher Kempf, de statistisch analist van de PDC.

 

Een volledig overzicht van de PDC Order of Merit kun je hier nalezen

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2019