Daryl Gurney houdt ook van Gerwen onder de duim

De volle winst voor Daryl Gurney die in de derde partij van de avond Mighty Mike, Michael van Gerwen onder de duim wist te houden.

Michael van Gerwen begint deze partij en pakt in 18 darts de eerste leg door een 87 finish. Daarna krijgt Gurney 60 niet uit en maakt van Gerwen met 2 darts voor 57 2-0.

Toch zien we niet de scoringsmachine van Michael ( gemiddeld op dat moment 88.66) en dat geeft Gurney de kans om gelijk terug te breken voor 2-1 en komt met de darts terug naar 2-2.

In leg vijf 2 maal een 180 voor Michael maar niet vanaf het begin het wordt een 13 darter voor 3-2. In leg zes begint van Gerwen weer met 180 de derde van de partij, Gurney houdt echter deze leg die hij begon en is het weer gelijk, 3-3.

Met een 96 finish door Gurney krijgt Michael een breek tegen en met een sterke 8ste leg wordt het zelfs 5-3 voor Gurney.

Een twaalf darter van Michael maakt het gaatje weer kleiner, 5-4. Michael heeft echter niet de vorm die we van hem kennen en Gurney sleept er zo in de elfde leg zeker een gelijkspel uit want het wordt 6-4 voor de Ier. Hij mist zelfs een match dart voor een 161 finish en komt Michael op 6-5.

Gurney voltrekt echter in de 12de leg het vonnis over van Gerwen met 1 dart op tops voor een 7-4 eindstand