Mensur Suljovic houdt de deur voor Raymond open

Met een ruime 7-2 overwinning op Michael Smith heeft Mensur Suljovic de deur open gehouden voor een plek bij de best 8 voor Raymond van Barneveld.

Smith die net als Gurney 2 punten meer heeft dan RVB kan nu bij winst van Raymond in de laatste partij van de avond, met dan nog 2 speelronden te gaan, de hete adem van Raymond in de nek voelen.

Smith opent de partij en scoort met de darts het eerste punt. Een kans op 2-0 laat Smith lopen en maakt Suljovic gelijk. Daarna breekt de Oostenrijker Michael Smith met een 94 finish en houdt dan zijn leg voor een 3-1 voorsprong.

Het wordt nog slechter voor Smith ( gooit 84.52 gemiddeld )die een tweede breek moet incasseren en 4-1 achterkomt. en Mensur met de darts 5-1 ziet maken. Het gezicht van Smith spreekt boekdelen, het loopt ook vanavond tot nu toe nog voor geen meter maar weet desondanks zijn leg te houden en komt op 5-2.

Een 77 finish op tops zet Suljovic op 6-2 en is hij 1 leg verwijderd van de overwinning. Die laatste leg vindt Mensur in de negende leg op dubbel 3 voor een 7-2 overwinning.