PDC Premier League Judgement Night nadert

Nog 3 speelavonden te gaan waarvan  Rotterdam Ahoy op donderdag 28 maart de laatste avond, Judgement Night, is en bekend wordt welke speler het deelnemersveld moet verlaten.

Momenteel staat Raymond van Barneveld op de laatste plaats met 3 punten minder dan de nummer 8 en 7 Daryl Gurney en Michael Smith. Maar er liggen kansen van RvB die vanavond, 21 maart, in Berlijn in de laatste match van de avond tegen Max Hopp uitkomt.

Kan Raymond, met het mooie resultaat van afgelopen weekend tijdens het Players Championship toernooi waar hij tweede werd, deze prettige gedachte omzetten in een positieve uitwerking en zijn eerste volledige match winst mee het podium af nemen?

Als dan Daryl Gurney, die in Berlijn Michael van Gerwen treft, niet winnen kan of gelijk speelt tegen Mighty Mike dan is het verschil nog maar 1 punt. En volgende week woensdag als de Premier League karavaan in Rotterdam neerstrijkt treft van Barneveld Daryl Gurney en kan dan het verschil gaan maken.

Hij treft de dag erna dan nog wel Michael van Gerwen en Gurney speelt dan tegen Mensur Suljovic in de openingspartij van de avond. Mocht alles zo lopen zoals omschreven dan weet Raymond in ieder geval na deze eerste partij op donderdag 28 maart hoe de vork in de steel zit.

Michael Smith die dus ook nog in de gevarenzone zit treft in Berlijn Mensur Suljovic die vorige week James Wade nog een gevoelige tik op de neus gaf en op speelavond 8 speelt hij nog tegen Gerwyn Price en op Judgement Night tegen James Wade. Het kan dus nog alle kanten op daar onder in de stand.

De zevende speelavond in de Mercedes Benz Arena te Berlijn begint al met een heerlijke opwarmer tussen Gerwyn Price en Rob Cross. Price die door zijn eerste nederlaag dit seizoen in de Premier League uit de top 4 is gevallen is natuurlijk gebrand om zich terug te knokken naar de top 4 waarin Rob Cross momenteel de tweede plek inneemt met 2 punten meer dan Price.

Daarna komen James Wade en Peter Wright in actie respectievelijk 3 en 4 op de Premier League ranglijst een open wedstrijd waarin het alle kanten op kan gaan maar volgens de bookmakers Snakebite de meeste kans heeft om te winnen.

Michael van Gerwen weer terug op de eerste plaats komt daarna in actie tegen Daryl Gurney en natuurlijk heeft van Gerwen de beste papieren en kan met een overwinning Raymond een prettig vooruitzicht geven voordat die aan de laatste partij van de avond begint.

Michael Smith tegen Mensur Suljovic spelen de voorlaatste wedstrijd waarin Suljovic toch een licht voordeel heeft als lieveling van het Duitse publiek en vastbesloten is zijn fans het beste van het beste van hem te laten zien. Ondanks zijn wisselvallig vorm geven de bookmakers echter Smith de meeste kans op een overwinning.

De indeling voor vanavond met daaronder de stand na 6 speelweken.

Speelweek 07 21 maart 2019 – Berlijn
Pos  Player Player    score
1 Gerwyn Price Rob Cross
2 James Wade Peter Wright
3 Michael van Gerwen Daryl Gurney
4 Michael Smith Mensur Suljovic
5 Max Hopp Raymond van Barneveld

 

Stand Premier League 2019 P W G V LV LT LS PNT
1 Michael van Gerwen 6 4 1 1 37 25 12 9
2 Rob Cross 6 4 1 1 36 24 12 9
3 James Wade 6 3 1 2 34 27 7 7
4 Peter Wright 6 2 3 1 36 33 3 7
5 Gerwyn Price 6 2 3 1 34 32 2 7
6 Mensur Suljovic 6 2 2 2 32 33 -1 6
7 Michael Smith 6 2 1 3 33 33 0 5
8 Daryl Gurney 6 2 1 3 25 32 -7 5
9 Raymond van Barneveld 6 0 2 4 26 40 -14 2