Raymond van Barneveld nadert Michael Smith op 1 punt

De strijd om de laatste plek is begonnen na de 7-3 overwinning van Raymond op Max Hopp staat hij nog 1 punt achter op Michael Smith met nog 2 wedstrijden te gaan.

Voor eigen publiek begint Max Hopp sterk aan de eerste leg die hij in 15 darts met een 104 finish met de darts op naam zet voor 1-0. Daarna mist hij de bull voor 126 en een breek en houdt Raymond ternauwernood zijn eigen leg (1-1).

Hopp krijgt dan 114 niet uit en is de eerste breek een feit, met twee darts voor 41 komt RvB 2-1 voor. Raymond heeft dan moeite om 81 uit te krijgen maar het lukt hem toch zijn leg te houden met 3 darts voor een 3 finish.

In de vijfde leg gaat het weer moeizaam bij het uitgooien voor Raymond, maar Hopp komt ook niet uit en breekt Raymond the Maximiser opnieuw en komt 4-1 voor. Gemiddelde van Raymond op dat moment 94.45.

Double trouble voor beide spelers aan het eind van leg 6 die uiteindelijk naar Max Hopp gaat en Raymond dus een breek tegen krijgt. Het loopt opeens niet meer bij Raymond die qua gemiddelde beneden de 90 zakt en Max Hopp met de darts op 4-3 terug ziet komen.

Toch weer typisch Raymond die dan na twee mindere legs er opeens weer is en een 170 weet te raken voor 5-3.

Dan zien we even een gebald vuistje van Raymond die in de leg van Hopp het initiatief overneemt dan bijna nog de leg verspeeld maar gered wordt door Hopp die niet uitkomt en Raymond met een breek 6-3 voor komt.

Raymond mist dan 2 matchdarts alleen komt Hopp niet uit en gaat de leg en de match alsnog naar Raymond die de volle winst binnenhaalt en nog 1 punt achter komt op Smith.