Jermaine Wattimena in Hildesheim de eerste Nederlander bij laatste 16

Een resultaat van 50% was de oogst vanmiddag bij de eerste sessie in de tweede ronde van het German Darts Championship in Hildesheim Duitsland.

Van de twee Nederlandse deelnemers die vanmiddag in actie kwamen bereikte er slechts 1 de laatste 16 welke morgen worden gespeeld.

Die ene speler was de als 14de geplaatste Jermaine Wattimena met een 6-1 overwinning op de Duitser Steffen Siepmann. Jermaine gaf het Duitse thuis publiek valse hoop toen hij de eerste leg aan Siepmann laten moest maar zette daarna even de puntjes op de i en won zes legs op rij.

Wie het net niet lukte was Mario Robbe die in de laatste match van de middag speelde tegen de als 16de geplaatste James Wilson. Alhoewel Mario tot twee keer toe terug kwam van een achterstand en er een elfde beslissende leg uit wist te spelen viste hij toch achter het net.

Met een 81 score op het bord kreeg Robbe nog een kans na een gemiste match dart van Wilson maar het mocht niet zo zijn en is het over en uit voor Mario.

Geen verrassingen in de middagsessie want alle geplaatste spelers bereikten de laatste 16 al hadden er een paar toch de grootste moeite om zich staande te houden. Zo won Darren Webster nipt met 6-5 van Luke Humphries en in de partij erna ontsnapte de als tweede geplaatste Ian White aan uitschakeling in zijn partij tegen Jamie Hughes.

Vanavond de andere twee Nederlanders die nog in de race zitten, Ron Meulenkamp en Michael van Gerwen. Ron heeft de moeilijke opdracht om Rob Cross te kloppen en Michael zal toch alert moeten zijn tegen Keegan Brown.

Uitslagen van zaterdagmiddag en de indeling voor de avondsessie staan hieronder.

Zaterdagmiddag 30 maart
Pos  Player Player    score
1 Darren Webster Luke Humphries 6 5
2 Ian White Jamie Hughes 6 5
3 James Wade Boris Koltsov 6 1
4 Jonny Clayton Simon Stevenson 6 2
5 Adrian Lewis Kevin Knopf 6 3
6 Jermaine Wattimena Steffen Siepmann 6 1
7 Gerwyn Price Mark Dudbridge 6 2
8 James Wilson Mario Robbe 6 5
Zaterdagavond 30 maart
Pos  Player Player    score
1 Daryl Gurney Andy Boulton
2 Joe Cullen Nathan Aspinall
3 Rob Cross Ron Meulenkamp
4 Peter Wright Andrew Gilding
5 Stephen Bunting Dimitri Van den Bergh
6 Mensur Suljovic Ricky Evans
7 Michael van Gerwen Keegan Brown
8 Dave Chisnall Mervyn King