Daryl Gurney zet in op overwinning op van Gerwen

Daryl Gurney speelt vanavond tijdens de 14de speelavond van de PDC Premier League tegen Michael van Gerwen en zet in op een overwinning om zo zicht te houden op de top vier.

Hij zegt dat hij ontspannen deze match kan ingaan omdat je op voorhand al weet dat je een match tegen Michael verliest als je niet boven jezelf uitstijgt. En Michael weet dat ik hem kan kloppen want dat deed hij ook tijdens de Players Championship Finals in 2018.

Daryl was vorige week in Birmingham de enige speler die zijn match wist te winnen en staat nu op 14 punten. Dat is 1 minder dan James Wade (derde), Gerwyn Price (vierde) en Mensur Suljovic (vijfde) dus met nog 3 speelavonden te gaan wordt de strijd om de top vier spannend.

Michael van Gerwen, eerste met 19 punten en Rob Cross, tweede met 18 punten zien de play offs al wel dichterbij komen. Het zal heel raar moeten lopen om nog uit de top vier te vallen, maar zeg nooit, ‘nooit’.

Die vlieger gaat ook op voor Michael Smith (7de) en Peter Wright (8ste) met elk 9 punten die met 3 wedstrijden te gaan op een wonder moeten rekenen om in de top vier te eindigen.

Om 20:00 uur beginnen Rob Cross en Michael Smith aan de eerste wedstrijd van de avond met daarna Peter Wright tegen Mensur Suljovic. Na Gurney tegen van Gerwen sluiten James Wade en Gerwyn Price de avond af en is er een nieuw beeld gevormd wie er kans maken op de play offs op 23 mei in Londen.

Speelweek 14 2 mei Leeds
Pos  Player Player    score
1 Rob Cross Michael Smith 8 1
2 Peter Wright Mensur Suljovic 6 8
3 Daryl Gurney Michael van Gerwen 8 5
4 James Wade Gerwyn Price 8 4

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2019