NDB maakt jeugdselectie voor WDF Europe Cup bekend

De Nederlandse Darts Bond heeft de namen bekend gemaakt van de 6 jeugdspelers die van 11 tot en met 14 juli ons land gaan vertegenwoordigen bij de WDF Europe Cup Youth in Turkije.

Aan de Europe Cup nemen teams uit diverse landen deel en elk team bestaat uit 4 jongens en 2 meisjes die in diverse categorieën zullen strijden om individuele titels, team titels en overall titels.

Het toernooi dat jaarlijks door de WDF in samenwerking met een aangesloten lidorganisatie wordt georganiseerd kent voor de jongens een single round robin toernooi ( team event) een individueel singletoernooi, en en koppeltoernooi. De meisjes spelen een single en koppeltoernooi. Op basis van behaalde prestaties worden punten uitgedeeld voor de overall titel voor jongens en meisjes.

Dit jaar reist de Nederlandse selectie af met 3 debutanten die door de technische staf van de NDB in samenspraak met bondscoach Dick Bontekoe zijn geselecteerd.

Danny Jansen en Luke van der Kwast debuteren in het jongensteam dat verder bestaat uit Jurjen van der Velde, regerend EK jeugdkampioen singles team en overall, en Marcel Bus die met het team uit 2018 ook overall kampioen werd.

Lerena Rietbergen, die voor de derde keer in de Nederlandse selectie speelt dit jaar samen met Rosanne van der Velde die dus debuteert.