Er gaat een groots toernooi verdwijnen. Einde Darts Masters in zicht

Van de organisatie van de Darts Masters ontvingen wij een bericht dat het einde van de Darts Masters in zicht is. Een voor Nederland groots en uniek toernooi gaat mogelijk verdwijnen. Dat mag toch niet waar zijn.

Persbericht;

Sinds 2001 is het een begrip in de dartswereld: de Darts Masters in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee. Vanaf de eerste editie is dit een groot succes gebleken, wereldtoppers kwamen altijd graag naar Egmond om voor een volle zaal te strijden om de masters titel.

Al die jaren werd de grote evenementenzaal van het hotel in de maand december 3 dagen lang omgetoverd tot een ware dartsarena. De lijst met winnaars zegt genoeg, onder andere grootheden als Raymond van Barneveld, Gary Anderson, Glenn Durrant, Mervyn King, Scott Waites, Darryl Fitton en Danny Noppert hebben deze titel in de wacht weten te slepen. Vanaf 2008 vond er tevens een damestoernooi plaats met  winnaars als Trina Gulliver, Lisa Ashton, Anastasia Dobromyslova en Aileen de Graaf en sinds 2011 was er ook een sterk bezet jeugdtoernooi.

Het toernooi heeft diverse hoofdsponsors gehad, van 2001-2004 Doeland, in 2005 Leendesk, van 2007 – 2014 Hotel Zuiderduin en van 2015 -2018 Finder. De directeur van Finder had al eerder te kennen gegeven na 2018 te stoppen als hoofdsponsor. Vanaf dat moment heeft de organisatie getracht een nieuwe hoofdsponsor voor dit wereldtop dartstoernooi te vinden. Helaas is dit niet gelukt en moet de organisatie, zoals het er nu naar uit ziet, besluiten dat de editie van 2019 niet zal doorgaan.

Richard Nan, namens het hotel en de organisatie: “Dit is een hard gelag. Al 17 jaar zitten 3 dagen lang zo’n 700 dartsfans in de grote zaal van het hotel. Velen van hen verblijven zelfs het gehele weekend in het hotel. Alle spelers overnachten hier ook, zodat de fans voldoende gelegenheid hebben om met hun dartsidolen in contact te komen en op de foto te gaan. Voor deze fans was dit een jaarlijks uitje, de eerste reserveringen werden bijna een jaar van tevoren al gemaakt.

Daarnaast zullen ook veel televisiekijkende fans teleurgesteld zijn. Het gehele toernooi was al die jaren live op televisie te volgen, de laatste jaren ook op internet via een livestream. Elk jaar stegen de kijkcijfers, met de editie van 2018 als hoogtepunt met een totaalbereik dat boven een miljoen is uitgekomen. Wij hadden dan ook al een mediacontract afgesloten voor de komende 3 jaar.

Er lag een fantastisch exposurepakket voor een nieuwe hoofdsponsor klaar, waarbij de investering alleszins binnen de perken zou blijven. Vandaar dat wij er alle vertrouwen in hadden dat wij voor de editie december 2019 en de daaropvolgende jaren een mooie naamgever zouden kunnen presenteren.

Maar helaas is dit tot op heden niet gelukt. Op basis van de huidige situatie zijn wij genoodzaakt het mediacontract op te zeggen en de spelers, dartsbond en overige betrokkenen te informeren. Langs deze weg willen wij alle spelers die bij ons op het podium hebben gestaan bedanken voor hun inzet en fraaie prestaties al die jaren.  Uiteraard bedanken wij ook de BDO, NDB, sponsoren, callers, officials en vrijwilligers die het toernooi mede tot een groot succes hebben gemaakt. En last but not least alle fans die er in de zaal voor hebben gezorgd dat het jaarlijks een groot feest was, waarbij er altijd respect is geweest voor alle deelnemende darters”.

Mocht men aan de hand van dit bericht vragen hebben voor de organisatie kan dat via r.nan@zuiderduin.nl

 

Op de foto de winnaars van de laatst gespeelde Darts Masters in 2019, Glen Durrant, Lisa Ashton en Keane Barry – © Martin van Oostveen – Darts4u 2019