Slotdag eerste ronde Betfred World Matchplay – updates

Vanavond de vierde en laatste sessie van de eerste ronde Betfred World Matchplay met in deze sessie de laatste Nederlandse deelnemer, Vincent van der Voort die Peter Wright treft.

Gisterenavond kwamen al 3 Nederlanders in actie waarvan 1, Michael van Gerwen, de volgende ronde wist te halen.

Jeffrey de Zwaan, die zondagavond als eerste Nederlander in actie kwam had tegen James Wade lang de regie van de wedstrijd in handen maar naarmate het einde in zicht kwam liet het geluk hem in de steek. Hij verspeelde 5 matchdarts tegen Wade die uiteindelijk de sudden death leg won voor een plek in de tweede ronde.

Daarna Jermaine Wattimena tegen Mensur Suljovic. En zoals Jermaine zelf ook laat weten, een wedstrijd om heel snel te vergeten omdat Jermaine er met 10-1 vanaf ging.

Michael van Gerwen haalde wel de volgende ronde met een 10-6 overwinning op Steve Beaton. Michael was niet scherp in deze partij en heeft heel wat dubbels gemist waardoor Beaton zijn puntjes pakken kon.

In de laatste avond partij werd Adrian Lewis overklast door Glen Durrant. Durrant klopte de tweevoudig PDC wereldkampioen met 10-4 en wacht nu Michael van Gerwen in de volgende ronde.

In de middagsessie verraste Krzysztof Ratajski de geplaatste Darren Webster die met 10-5 uit het toernooi werd gespeeld. Daarna pakte Max Hopp in zijn partij tegen Dave Chisnall in de tie-break de winst door na 9-9 twee legs op rij te pakken voor een 11-9 overwinning.

Drama voor Joe Cullen die een white wash moest incasseren tegen Ian White. De dubbels wilde er maar niet in voor Cullen hetgeen bij White zonder problemen ging.

Michael Smith won in de laatste partij van de middagsessie eindelijk weer eens een match. Tegenstander Jamie Hughes klopte hij met 10-7 en komt nu in de volgende ronde uit tegen Max Hopp.

Alle uitslagen van zondag;

Zondagmiddag 21 juli
Pos  Player Player         score
1 Darren Webster Krzysztof Ratajski 5 10
2 Dave Chisnall Max Hopp 9 11
3 Ian White Joe Cullen 10 0
4 Michael Smith Jamie Hughes 10 7
Zondagavond 21 juli
Pos  Player Player         score
1 James Wade Jeffrey de Zwaan 13 12
2 Mensur Suljovic Jermaine Wattimena 10 1
3 Michael van Gerwen Steve Beaton 10 6
4 Adrian Lewis Glen Durrant 4 10

Speelvolgorde maandagavond aanvang 20:00 uur;

Maandagavond 22 juli
Pos  Player Player        score
1 Jonny Clayton Keegan Brown 8 10
2 Simon Whitlock John Henderson 10 8
3 Daryl Gurney Ricky Evans 10 7
4 Peter Wright Vincent van der Voort 10 5

 

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2019