Dartsshop Kattestaart Open 2019 gewonnen door Wesley Plaisier

Afgelopen zaterdag werd in de Victoriahal Dirksland de eerste editie van het Dartshop Kattestaart Open gehouden. Dit toernooi telt mee voor de SVIK Rankingenis ook het eerste toernooi van de Dartshop Kattestaart Road to the World Masters Ranking 2019-2020.

De beste 16 heren en 8 dames van deze laatstgenoemde ranking zullen zich kwalificeren voor het Prodarts Europe eindtoernooi en de winnaar en winnares van dit eindtoernooi kwalificeren zich voor de One80 L-Style World Masters 2020 en voor het kwalificatietoernooi voor het BDO Wereldkampioenschap 2020.

Vergeleken met de start van vorig jaar misten we nog al wat namen, neemt niet weg dat er altijd weer nieuwe namen op zullen staan. Nieuwe spelers met nieuwe doelstellingen en die mochten we dan ook verwelkomen in de Victoriahal te Dirksland.

Nederlands Kampioen Wesley Plaisier wist wel de weg te vinden naar de start van deze ranking en liet dan ook zien waarom hij Nederlands Kampioen is. Na de poulefase versloeg Quincy de Boer, Robert Tober en Donny Scheurwater. In een spannende finale versloeg hij in de laatste leg Zereso Zeverboom en verzekerde Plaisier zich hiermee van het nodige prijzengeld en de koppositie op de Dartshop Kattestaart Road to the World Masters Ranking.

De verliezersronde bleek een prooi voor Raymond van den Ende, die met 4-1 te sterk was voor Daniel Both in de finale. De hoogste finish van de avond kwam uit handen van Tiemen Voogd, die 160 wist te finishen. Er werd achttien maal 180 gegooid, waarvan Berry Herks de groot verbruiker werd met vijf stuks.

Eerstvolgende toernooi meetellend voor de Dartshop Kattestaart Road to the World Masters Ranking is de Rozenburg Masters 2019. Deze wordt gehouden op zondag 27 oktober 2019 om 13:00 uur in Het Hof van Rozenburg te Rozenburg, ZH. Voor meer informatie hierover of voorinschrijven verwijzen we u graag door naar www.dartshopkattestaart.nl

Dartshop Kattestaart Open 2019

Uitslagen

Laatste 16

Danny Blok – Bye = 3-0 ff

Tiemen Voogd – Rene Molendijk = 3-1

Zereso Zeverboom – Roy Moerenhout = 3-1

Tonny Wolfert – Arend Horseling = 3-1

Robert Tober – Bye = 3-0 ff

Wesley Plaisier – Quincy de Boer = 3-0

Berry Herks – Martin Jongejan = 3-1

Lex Tuinenburg – Donny Scheurwater = 0-3

Kwartfinale

Danny Blok – Tiemen Voogd = 1-3

Zereso Zeverboom – Tonny Wolfert = 3-1

Robert Tober – Wesley Plaisier = 0-3

Berry Herks – Donny Scheurwater = 2-3

Halve finale

Tiemen Voogd – Zereso Zeverboom = 3-4

Wesley Plaisier – Donny Scheurwater = 4-1

Finale

Zereso Zeverboom – Wesley Plaisier = 3-4