Keane Barry de nieuw JDC Junior World Champion

Op indrukwekkende wijze heeft de 17 jarige Keane Barry uit Ierland de titel van het JDC’s Scott Farms International Junior World Championship toernooi gewonnen dat zaterdagmiddag, 21 december, in het Alexandra Palace werd gespeeld.

Keane Barry klopte in de finale het Tsjechische dartstalent Adam Gawlas met 5-3 en pakte na in september nog de Tom Kirby Memorial Irish Matchplay titel te hebben gewonnen nu de wereldtitel met de daar aan verbonden Tommy Cox Trophy.

Adam Gawlas, die vorige maand nog tot PDC Unicorn World Championship Youth winnaar werd gekroond nam direct in de wedstrijd een voorsprong maar werd al snel voorbij gestreefd door Barry die uiteindelijk met 93 gemiddeld de partij met 5-3 won.

Na afloop verklaarde Keane Barry dat zijn partij tegen Vincent van der Voort in het PDC Willam Hill World Darts Championship, eerder deze week, zijn vertrouwen op het grote podium sterker heeft gemaakt en een grote factor is geweest in het behalen van deze titel.

Foto © PDC 2019