Eerste stap op weg naar titel is door Martijn Kleermaker gezet – uitslagen maandagmiddag

Op zijn Facebook pagina laat Martijn Kleermaker weten dat zijn doel in Londen deze dagen is om op zondag 12 januari de beker van het BDO World Professional Darts Championship om hoog maken steken als de grote winnaar van dit toernooi.

En de eerste stap in de richting van het bereiken van zijn doel heeft hij gisterenavond gezet in de partij tegen Gino Vos. Hij verloor de eerste leg in set 1 maar met een 160 finish in leg 2 voor 1-1 zette hij de toon voor deze wedstrijd.

Alle 3 de sets won Kleermaker mer 3-1 met een 93.27 gemiddelde en treft nu bij de laatste 16 de winnaar van de partij Adam Smith-Neale – Paul Hogan.

De zondagavond begon met de partij Andreas Harrysson tegen de BDO World Master John O’Shea en deze partij kreeg een verrassende uitslag. O’Shea verloor deze partij namelijk in de beslissende vijfde set.

Harrysson kwam 2-0 voor in sets maar na de onderbreking was zijn goede spel helemaal verdwenen en kwam O’Shea terug naar 2-2. Op tijd kon de Zweed zich herpakken en won de 5de set met 3-1 voor een plek in de 2de ronde tegen Wesley Harms.

In de tweede partij opnieuw kommer en kwel voor Deta Hedman. Weer geen hoofdrol voor deze routinier op het wereldpodium want ze verloor in twee sets van landgenote Laura Turner (3-1 en 3-2). Een zeer langdradige wedstrijd met gemiddelden van 64.15 van Hedman en 64.57 van Turner.

Belgische dartsspeler Brian Raman die zijn debuut maakte op het wereldpodium wist 1 set te pakken tegen dartsveteraan Paul Hogan. In de tweede set maakte hij gelijk de derde was weer voor Hogan en bijna werd het 2-2 als Brian met een 180 32 laat staan maar dan Hogan, bij een 2-2 stand in set 4, 97 uitgooit voor de match.

Dit was ook een eerste ronde partij en speelt Hogan nu in de tweede partij tegen Adam Smith-Neale.

Vandaag ook twee sessies met in de middag sessie 3 heren partijen met in de laatste partij de als eerste geplaatste Wesley Harms tegen de Zweed Andreas Harrysson.

In de avondsessie komt de regerend BDO wereldkampioen dames, Mikuru Suzuki in actie, en ook Scott Waites tegen Martin Adams, twee oud Lakeside kampioenen.

De indeling voor vandaag:

Maandagmiddag 6 jan
Pos  Player Player       score
14:00 Gabriel Pascaru Justin Hood 1 3
David Cameron Nick Fullwell 1 3
Wesley Harms (1) Andreas Harrysson 3 2
Maandagavond
Pos  Player Player       score
20:00 Andy Hamilton (12) Darren Herewini
Mikuru Suzuki (2) Maria O’Brien
Scott Waites (16) Martin Adams
Adam Smith-Neale (10) Paul Hogan