Inhaalrace van Chris Landman goed voor kwartfinale plaats – updates avondsessie

In de laatste partij van de woensdagmiddagsessie zag het er na vier sets niet goed uit voor Chris Landman. Hij stond in zijn partij tegen Ben Hazel 3-1 achter en had Mr. Ben nog 1 set nodig voor een plek in de kwartfinale.

Maar in de vijfde set, die Hazel begon begon Chris langzaam de match naar zijn hand te zetten. Hij won de vijfde set met 3-1 en pakte daarna zijn eigen zesde set met 3-0 waarmee hij een zevende en laatste set afdwong. In die zesde set gooide Chris 95.94 gemiddeld.

In de beslissende set pakt Chris de eerste keg maar verliest er daarna 2 op rij voor 2-1 in sets. De spanning is zichtbaar bij de heren maar desondanks pakt Chris met 1 pijl op tops leg 4 voor een 2-2 stand.

Een tie-break dus die de ogenschijnlijke koele Ben Hazel toch rubberen knieën bezorgd. De eerste twee legs van de tie-break gaan met de darts maar dan wordt Hazel gebroken door Chris die met 1 dart tops vindt voor 4-3 en maakt het in de 8ste leg met een 17 darter af.

In de eerste heren wedstrijd van deze middagsessie maakte Welshman Wayne Warren een einde aan de titel ambities van Andy Hamilton. Hamilton die in de media liet weten dat hij zich op en top had voorbereid op dit WK verloor in 5 sets van Warren. die nu in de kwartfinale tegen Chris Landman speelt.

In de laatste dames partij voor een plek in de kwartfinale verloor Casey Gallagher van Lorraine Winstanley. Twee sets werden er gespeeld, de eerste won Winstanley met 3-0 en in de tweede miste Caey kansen op een set maar kreeg 78 niet uit en verloor zo de tweede set met 3-2 en is daarmee uitgeschakeld.

Lorraine treft nu in de kwartfinale Lisa Ashton en zal de komende dagen toch nog flink moeten trainen om meer te laten zien dan het 73.17 gemiddelde in deze partij.

Vanavond 3 interessante partijen. Als eerste komt Wesley Harms op het podium tegen Scott Waites en daarna de andere Scott, Scott Mitchell tegen Michael Unterbuchner. Richard Veenstra sluit de avond af tegen David Evans en laten we hopen dat ook de andere twee Nederlanders zich bij de laatste 8 kunnen voegen.

Indeling voor vanavond:

Woensdagavond
Pos  Player Player        score
20:00 Wesley Harms (1) Scott Waites (16) 2 4
Michael Unterbuchner Scott Mitchell (9) 0 4
Richard Veenstra (3) David Evans (14) 2 4

 

Foto © Chris Sargeant – Tiptoppics 2020